Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ: Ερχεται η φιλανθρωπική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» και υπόσχεται άφθονο γέλιο (ΦΩΤΟ)

παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Η χιουμοριστική κωμωδία ανεβαίνει το Σάββατο 20 Απριλίου

Μοναδικές στιγμές με πλούσιο γέλιο υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό η θεατρική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» που έρχεται το Σάββατο 20/4 στις 18:00 στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασιλίσσης Όλγας 35) στη Θεσσαλονίκη.

Η διασκεδαστική κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», σε διασκευή της Αναστασίας Θυμιοπούλου, ανεβαίνει από το τμήμα ενηλίκων της θεατρικής ομάδας «ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ» του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Με αφορμή την παράσταση, ο Γιώργος Γεωργιάδης και η Δέσποινα Μανώλη, μέλη της θεατρικής ομάδας «ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ», μίλησαν στο Thes.gr  για το νόημα της αλλά και για τους ρόλους που υποδύονται, με τον πρώτο να ενσαρκώνει τον περίεργο τύπο που ζητά το χέρι της Ευτυχίας και τη δεύτερη να μπαίνει στα “παπούτσια” της μοδίστρας αλλά και της τουρίστριας.

Γεωργιάδης: “Ολοι χαιρόμαστε που συμμετέχουμε”

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αρχικά μίλησε για το ρόλο του στην παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»: “Υποδύομαι έναν τύπο τυχοδιώκτη, που μαθαίνει ότι η Ευτυχία κληρονομεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και έχει βαλθεί να την παντρευτεί. Ομως δεν την έχει δει και έτσι γίνονται διάφορες παρεξηγήσεις. Το ρόλο αυτόν στην γνωστή ταινία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη τον είχε ενσαρκώσει ο Γιώργος Τσιτσόπουλος. Μου αρέσει, γιατί είναι κόντρα με εμένα, καθώς δεν έχω τίποτα κοινό με αυτόν τον ήρωα “.

παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την ομάδα “ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ” και τον ιερό χαρακτήρα της παράστασης: “Η θεατρική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια παίζει για φιλανθρωπικό σκοπό γιατί σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που μπορεί να έχει ανάγκη. Ολοι οι ηθοποιοί χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε αυτή την παράσταση και κυρίως για τον λόγο που διοργανώνεται”.

Καταλήγοντας ευχαρίστησε την Αναστασία Θυμιοπούλου, γιατί χωρίς αυτή δεν θα γνώριζε την συγκεκριμένη δράση, τη δημοσιογράφο Γωγώ Καρανίκα για τη βοήθεια στην υλοποίηση αυτής της παράστασης, καθώς και το θέατρο Αθήναιον για την παραχώρηση της αίθουσας.

Μανώλη: “Νιώθω ευγνώμων που παίρνω μέρος στην παράσταση

Για την εμπειρία της επάνω στο σανίδι, τους ρόλους της στο έργο και φυσικά για τη σημαντική φιλανθρωπική ενέργεια μας μίλησε και η Δέσποινα Μανώλη.

παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

-Στην παράσταση υποδύεστε την μοδίστρα και την τουρίστρια. Πείτε μας για τους ρόλους σας και αν υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε.

“Ο ρόλος της Σόφης (μοδίστρα) είναι μικρός αλλά παίρνει μέρος στην πλοκή της παράστασης. Σαν χαρακτήρας είναι μία πληθωρική γυναίκα, λίγο κουνίστρα, αλλά παράλληλα είναι σημαντικός ο ρόλος της γιατί δίνει κάποιες πληροφορίες που βοηθάνε στην εξέλιξη του έργου και στο τέλος είναι αυτή που βγαίνει και λέει την αλήθεια.

Από την άλλη ο ρόλος της τουρίστριας είναι πιο χιουμοριστικός. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ρόλος με δυσκόλεψε σαν πρώτη φορά, διότι αλλάζω κουστούμια, βάζω περούκες, έχει πολλά αξεσουάρ”.

-Μιλήστε μας για την εμπειρία σας επάνω στο σανίδι;

“Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε θεατρική ομάδα, οπότε για μένα ήταν πρωτόγνωρο. Στην αρχή πήγα για να βοηθήσω γιατί ήξερα ότι είναι για φιλανθρωπικό σκοπόμ μιας και η ομάδα «ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ» του Συλλόγου Παρανεστιωτών, ασχολείται μόνο με φιλανθρωπικές παραστάσεις. Στη συνέχεια κατέληξα να παίζω. Είναι μία αρκετά καλή εμπειρία. Φυσικά σε όλο αυτό με βοήθησε πάρα πολύ η Αναστασία Θυμιοπούλου και οι υποδείξεις της”.

παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

-Πώς αισθάνεστε που παίζεται σε μία παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα;

“Αυτό ήταν το κίνητρό μου από την αρχή. Ολοι μας έχουμε μία δύσκολη ή πιο εύκολη καθημερινότητα, άμα δεν ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό δεν θα σκεφτόμουν σε συμμετέχω σε μία θεατρική ομάδα. Εφόσον είναι γι’ αυτό τον λόγο, νομίζω σε όλους μας φέρνει μόνο χαρά, είναι ένα συναίσθημα πληρότητας. Νιώθω ευγνώμων που παίρνω μέρος στην παράσταση”.

Να σημειωθεί ότι στην παράσταση συμμετέχει ο Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Βαρότση.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»