Ποια είναι τα πιο… βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού;

σπίτι είσοδος κινήσεις βρώμικα αντικείμενα

Καθαρίστε τα, γιατί καραδοκούν και ασθένειες!

Αρκετά είναι τα αντικείμενα στο σπίτι μας που συγκεντρώνουν περισσότερη βρωμιά από όση θα περιμέναμε.

Ποια είναι, ωστόσο, τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού;

Μπορεί η τουαλέτα ή ο πάγκος της κουζίνας να μοιάζουν ως τα μέρη που συγκεντρώνονται οι περισσότερες βρωμιές που υπάρχουν στο σπίτι, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε πως είναι πιο βρώμικα.

Μάλιστα, αυτά τα πράγματα μπορούν να «φιλοξενούν» ακόμα και εκατομμύρια βακτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας!

Ας δούμε τα πιο βρώμικα, σύμφωνα με το dokari.gr:

Πετσέτες μπάνιου:

Αποτελούν μία από τις πιο τέλειες εστίες για την ανάπτυξη μικροβίων, ειδικά τις φορές που τις αφήνουμε υγρές και μένουν στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου. Ακόμα, όταν σκουπιζόμαστε μεταφέρουμε νεκρά κύτταρα, που αποτελούν… τροφή για τα βακτήρια.

Πετσέτες κουζίνας:

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έρευνες, πρόκειται για το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, καθώς «φιλοξενούν» περίπου 200 χιλιάδες περισσότερα βακτήρια από αυτά που βρίσκονται στην τουαλέτα.

Επιφάνεια κοπής:

Η κοπή ωμού κρέατος και λαχανικών αποτελούν πηγή μόλυνσης, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πολλά μικρόβια και βακτήρια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται καλό πλύσιμο.

Τηλεκοντρόλ:

Είναι από τα αντικείμενα που θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά, ειδικά αν στο χώρο υπάρχουν παιδιά. Στο τηλεκοντρόλ μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν μικρόβια, μια και η χρήση είναι συχνή και το πιάνουν πολλά χέρια.

Τηλέφωνο:

Είτε πρόκειται για το σταθερό, είτε για το κινητό, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για πηγή βακτηρίων. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία, μια και η συσκευή ακουμπά στο πρόσωπό μας και με τα χέρια μας ερχόμαστε σε επαφή με τη μύτη και τα μάτια.

Δείτε ΕΔΩ πώς να τα κάνετε να λάμψουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *