Πως να καθαρίσετε πανεύκολα το ψυγείο σας σε 6 βήματα

ψυγείο

Δεν είναι λίγες οι φορές που το καθάρισμα του ψυγείου μας φαίνεται… βουνό κατά τη διάρκεια των δουλειών του σπιτιού.

Υπάρχουν όμως τρόποι, όπως τα 6 βήματα παρακάτω που αν τα ακολουθήσετε θα αποκτήσετε καθαρό ψυγείο χωρίς ιδιαίτερη κούραση.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε την παρακάτω διαδικασία 4 φορές το χρόνο (στην αλλαγή κάθε εποχής) και να αφιερώνετε γύρω στη μια ώρα για να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει το τέλειο καθάρισμα.

Πρώτο Βήμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το ψυγείο σας. Βγάλτε όλα τα φαγώσιμα και ακουμπήστε τα στους πάγκους της κουζίνας σας. Πετάξτε ό,τι έχει χαλάσει.

Δεύτερο Βήμα

Βγάλτε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που μπορούν να αφαιρεθούν και πλύντε τα με ζεστό νερό και ξίδι στο νεροχύτη. Αφήστε τα να στεγνώσουν ή στεγνώστε τα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Τρίτο Βήμα

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου αναμείξτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Με ένα καθαρό σφουγγάρι ξεκινήστε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Αλλάζετε το νερό όσο πιο συχνά μπορείτε.

Τέταρτο Βήμα

Περάστε και πάλι όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί για να είναι πιο γρήγορα έτοιμο για χρήση.

Πέμπτο Βήμα

Βάλτε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και έπειτα τοποθετήστε τα τρόφιμα ανάλογα με τη χρήση τους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε σε ένα ράφι όλες τις τροφές που προορίζονται για πρωινό, σε ένα άλλο τις σαλάτες και τα φρούτα και σε ένα τρίτο όλα τα υπόλοιπα. Έτσι θα ξέρετε πάντα που βρίσκεται τι και δεν θα καταλήγετε να πετάτε το μισό ψυγείο στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Έξτρα tip

Μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία όση ώρα καθαρίζετε το ψυγείο σας με ανοιχτή την πόρτα.

Έκτο Βήμα

Για να καθαρίσετε την κατάψυξη καλό θα είναι να βγάζετε ένα-ένα τα συρτάρια με τα τρόφιμα έτσι ώστε να μην χάνουν αυτά την ψύξη τους. Βγάζετε τα τρόφιμα μέσα από κάθε συρτάρι, βγάζετε και το συρτάρι και το καθαρίζετε επίσης με ένα μείγμα ζεστού νερού και ξιδιού. Εκεί τα πράγματα είναι συνήθως πιο εύκολα μιας και δύσκολα θα βρείτε λεκέδες στα συρτάρια της κατάψυξης. Στεγνώστε καλά με ένα στεγνό, καθαρό πανί και βάλτε τα τρόφιμά σας και πάλι μέσα.

Πηγή: spirossoulis.com

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay