Τα χρώματα που φτιάχνουν τη ψυχολογία μας στο σπίτι 

σαλόνι σπίτι

Πώς να δημιουργήσουμε μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα

Σίγουρα μερικοί όταν επιλέγουν να βάψουν τους χώρους του σπιτιού τους κάνουν μία μεγάλη έρευνα χρωμάτων, καθώς τα χρώματα μπορούν να μας φτιάξουν αλλά και να μας χαλάσουν τη διάθεση.

Παρακάτω θα δούμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο σπίτι ανάλογα με τις προτιμήσεις και με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Κόκκινο: Tαιριάζει σε χώρους με έντονη δραστηριότητα, όπως το καθιστικό ή η κουζίνα. Η υπερβολική έκθεση στο κόκκινο μπορεί να προκαλέσει στρες και νεύρα. Η χρήση του στο σπίτι ενδείκνυται σε πιο απαλές αποχρώσεις, όπως της τερακότας.

Μπλε: Tονώνει την αυτοπεποίθηση. Στη χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για να μειώνεται ο πόνος και η πίεση στο αίμα. Το τιρκουάζ βοηθά στην επικοινωνία, γι’ αυτό είναι κατάλληλο για γραφεία. Το μπλε βοηθά τον ήρεμο ύπνο και άρα ταιριάζει και στα υπνοδωμάτια.

Κίτρινο: Ενδείκνυται για τη διακόσμηση χώρων που είναι αφιερωμένοι στις πνευματικές αναζητήσεις. Επίσης, βοηθάει στην οργανωτικότητα.

Δείτε επίσης: 5 αντικείμενα που είναι πιο χρήσιμα απ’ όσο νομίζετε

Πράσινο: Ορισμένες αποχρώσεις του πράσινου, όπως αυτές της μέντας και του θαλασσινού νερού, θεωρούνται αναζωογονητικές. Οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου, όπως του ελαιόλαδου, προσθέτουν γαλήνη και πολυτέλεια στον χώρο. Θεωρείται κατάλληλο για όλα τα δωμάτια.

Πορτοκαλί: Είναι το χρώμα της χαράς. Συνδυάζει τις διεγερτικές ιδιότητες του κόκκινου και του κίτρινου και σύμφωνα με τους ψυχολόγους θεωρείται ιδανικό για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Διαβάστε επίσης  "Χρώματα Ράδης": Στυλ και κομψότητα στο όχημά σας με ποιοτικά και προσιτά προϊόντα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Βιολετί: Δημιουργεί θεατρικό σκηνικό, ενισχύει τον ρομαντισμό και εξάπτει τη φαντασία.

Καφέ: Συμβολίζει τη ζεστασιά και τη σταθερότητα. Το καφέ είναι «βαρύ» χρώμα και γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται συντηρητικά και πάντα να συνδυάζεται με άλλα χρώματα.

Ροζ: Είναι τρυφερό και ρομαντικό και άρα συχνά χρησιμοποιείται σε κοριτσίστικα δωμάτια. Είναι αγαπημένο χρώμα για τα μπάνια καθώς δημιουργεί αίσθηση καθαριότητας.

Μαύρο: Όπου χρησιμοποιείται καθορίζει τον χώρο αλλά και ό,τι άλλο υπάρχει γύρω του, γι’ αυτό ταιριάζει σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Είναι το χρώμα του μυστηρίου και της θηλυκότητας.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του Σπύρου για το “Πώς το Κάθε Χρώμα Επηρεάζει τηv Διάθεσή Μας”

Λευκό: Εκφράζει την αγνότητα, την αθωότητα και την καθαριότητα. Πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση για να μην καταλήγει ψυχρό και άψυχο. Σε ορισμένα δωμάτια μπορεί να αποδειχθεί αδιάφορο. Ωστόσο σε χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο είναι ακαταμάχητο.

Πηγή: spirossoulis.gr

Πηγή φωτό: envato