Τρεις κινήσεις για την αποθήκευση των χειμωνιάτικων ρούχων

ντουλάπα ρούχα κρεμάστρα

Ποια η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην άνοιξη κα τα χειμωνιάτικα ρούχα αποκτούν μία θέση στην ντουλάπα μας για τον επόμενο χειμώνα.

Είναι καλό να ξέρετε πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία ότι όσο πιο καλή αποθήκευση κάνετε τώρα, σε τόσο καλύτερη κατάσταση θα βρείτε τα ρούχα σας τον χειμώνα.

Δείτε επίσης: Τα tips για το πως πρέπει να πλένεις τα διακοσμητικά μαξιλάρια του σπιτιού σου

Δείτε παρακάτω τρεις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την τακτοποίηση των ρούχων.

Σιδέρωμα

Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη και καλύτερη αποστείρωση στα αποθηκευμένα σας ρούχα, χρειάζεται να τα σιδερώσετε πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό αφορά κυρίως τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε κρεμαστά σε ντουλάπες και θα θέλετε να είναι έτοιμα για να τα φορέσετε τον επόμενο χειμώνα.

Πλύσιμο

Το ξέρουμε όλοι ότι αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία ωστόσο θα πρέπει να το κάνετε για όλα σας τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε. Όλα τα ρούχα σας και μάλιστα ακόμα και αυτά που ήταν ξεχασμένα σε κάποια ντουλάπα, χρειάζονται πλύσιμο, καθώς σκόνη θα έχει εισχωρήσει στις ίνες τους.

Διαβάστε επίσης  Επίδομα θέρμανσης: Oι αλλαγές που έρχονται

Αποθήκευση ανά κατηγορίες

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χωρίζετε τα ρούχα σας ανά κατηγορίες. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τα παντελόνια, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα φορέματα, κλπ. Η κάθε μία στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο να μην αποθηκεύσετε κολλητά ένα λευκό ρούχο με ένα χρωματιστό καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Πηγή: baby.gr

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay