Νομίζετε πως σας ακούει το κινητό σας; Ετσι θα απενεργοποιήσετε την λειτουργία

κινητό λάπτοπ

Βήμα βήμα η διαδικασία για να σταματήσουν οι… διαφημίσεις

Τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά, όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν μας ακούει το κινητό μας και μας πετάει διαφημίσεις σχετικά με όσα συζητάμε.

Η Google έχει πρόσβαση στα ηχητικά δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις των χρηστών με τον ψηφιακό της βοηθό, το Google Assistant.

Η εταιρεία πάντως επισημαίνει ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Online Tech Tips», η Google ακούει διαρκώς, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας.

Πως θα καταφέρετε να μην σας ακούει η Google

Αρχικά, οι χρήστες οφείλουν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της Google από υπολογιστή ή από κινητό (μέσω της εφαρμογής της εταιρίας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια είναι τα εξής:

1. Είσοδος στον λογαριασμό της Google

2. Κλικ στην επιλογή» Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).

3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).

4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), ο χρήστης μπορεί να δει εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν ο χρήστης θέλει να την απενεργοποιήσει, αυτό γίνεται με κλικ πάνω της.

Πηγή φωτό: pixabay