Προστίθενται στο Google Maps προσβάσιμα σημεία για αναπηρικά αμαξίδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνη

Πολύ χρήσιμη η νέα υπηρεσία της Google Maps

Πόσο απογοητεύονται άραγε οι άνθρωποι που μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια κάθε φορά που αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν έξοδο και όταν φτάνουν δεν μπορούν καν να μπουν στο χώρο;

Αντίστοιχα, σκεφτείτε να μπορούσατε να ελέγξετε, πριν φύγετε από το σπίτι, αν ο προορισμός σας προσφέρει πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια, με μια απλή αναζήτηση της διεύθυνσης. Με αυτό το σκεπτικό, ανακοινώνουμε τη νέα υπηρεσία του Google Maps, που κάνει ακριβώς αυτό.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν πλέον την υπηρεσία “Accessible Places”, μέσα από την οποία στο Google Maps θα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Όταν το Accessible Places είναι ενεργοποιημένο, τα σημεία με πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο θα σηματοδοτούνται με σχετικό εικονίδιο, ενώ θα παρέχεται ενημέρωση για το αν ο συγκεκριμένος προορισμός έχει προσβάσιμες θέσεις, τουαλέτες ή θέσεις πάρκινγκ για άτομα με αναπηρία. Εάν είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, η πληροφορία αυτή θα παρέχεται επίσης μέσα από το Google Maps.

Χάρη στις πληροφορίες που έχουν συνεισφέρει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και χρήστες από την κοινότητα του Google Maps, αυτή η υπηρεσία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε σκάλες, επειδή έχετε κάποιο βοήθημα βαδίσματος, βαλίτσες ή χρησιμοποιείτε αμαξίδιο.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμβάλετε και εσείς με σχετικές πληροφορίες στο Google Maps, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το προφίλ της επιχείρησης και μετά να πατήσετε “About” και έπειτα “Edit Features”.

Η υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμβολή περισσότερων από 120 εκατομμυρίων Local Guides (τοπικών ξεναγών), της ευρύτερης κοινότητας του Google Maps, καθώς και ιδιοκτητών επιχειρήσεων παγκοσμίως που προσέθεσαν στο Google Maps πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενημερώσεις για πρόσβαση με αμαξίδιο.

Η άφιξη της υπηρεσίας “Accessible Places” στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο για τη δημιουργία ενός καλύτερου χάρτη, πιο περιεκτικού και εύχρηστου για όλους.