Μπεζεστένι: Η 600 ετών εμπορική στοά με τους μολυβδοσκέπαστους θόλους και τα ιστορικά μαγαζάκια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

10 καταστήματα που έχουν να διηγηθούν τη δική τους ιστορία

Περπατώντας κανείς στη Βενιζέλου, στη συμβολή με την οδό Σολωμού, μία ανάσα από την Εγνατία, θα «αισθανθεί» την αύρα της Ανατολής και μία νοσταλγική διάθεση, που θα τον παρασύρει σε ένα ταξίδι στη μακραίωνη ιστορία αυτής της πόλης.

Εδώ στέκει το Μπεζεστένι (Bezesten), αιώνες τώρα, για να μας θυμίζει πώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παραμένει ζωντανό, καθώς ένα μικρό κομμάτι της εμπορικής ζωής της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο εσωτερικό του αλλά και περιμετρικά απ’ αυτό!

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Η σκεπαστή αγορά, που αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μνημεία της μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής στη Θεσσαλονίκη, κτίστηκε επί Σουλτάνου Μεχμέτ Β’ (1455-1459) – (μία άλλη εκδοχή αποδίδει τη χρονολογία ανέγερσής του στα χρόνια του Βαγιαζίτ Β΄(1481-1512) – για να στεγάσει αρχικά καταστήματα πολυτελών υφασμάτων αλλά και χρυσοχοεία στη συνέχεια. Αλλωστε, το μαρτυρά και το όνομά του bezesten, το οποίο προέρχεται από την περσική λέξη bez, που σημαίνει ύφασμα.

Μπεζεστένι παλιά φωτογραφία

Στο Μπεζεστένι η Δύση «συναντούσε» την Ανατολή και εκλεκτά εμπορεύματα απ’ όλο τον κόσμο πωλούταν στο εσωτερικό του. Για αιώνες αποτελούσε την καρδιά του εμπορίου, ενώ λέγεται πως ο χρυσός και τα πολύτιμα πετράδια ήταν τόσα, που τη νύχτα έλαμπε ολόκληρη η κλειστή αγορά.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη είσοδος
Η κεντρική είσοδος από την Ελ. Βενιζέλου

Αυτό που ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν ή ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει είναι πως το Μπεζεστένι συγκαταλέγεται στα ελάχιστα οικοδομήματα στον κόσμο, με εξαίρεση τους ιερούς ναούς, που διατηρεί τη χρήση για την οποία έχει κατασκευαστεί.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη εσωτερικό

Σήμερα, μία από τις παλιότερες εμπορικές στοές της πόλης, έχει καταφέρει να διατηρήσει, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, τον εμπορικό χαρακτήρα του κτιρίου. Παρότι οι στιγμές της μεγάλης δόξας έχουν παρέλθει προ πολλού, μπορείτε να το επισκεφθείτε για να προμηθευτείτε υφάσματα, κοσμήματα, κλωστές, λουλούδια, είδη γάμου και βάπτισης και πολλά άλλα.

Μπεζεστένι: Ενα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης

Τα μπεζεστένια χτίζονταν κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και ο σχεδιασμός βασιζόταν στην αρχιτεκτονική των Ισλαμικών Τεμένων. Ηταν σημαντικά κτίρια και οι Οθωμανικές πόλεις χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες, σε αυτές που είχαν μπεζεστένια και αυτές που δεν είχαν.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Εκεί πωλούνταν πολύτιμα αντικείμενα, φυλάσσονταν έγραφα και περιουσιακά στοιχεία, γινόταν έλεγχος της ποιότητας των εμπορευμάτων και καθορίζονταν οι ισοτιμίες των νομισμάτων.

Οι περιηγητές περνώντας από τη Θεσσαλονίκη μιλούσαν με θαυμασμό για το Μπεζεστένι, το οποίο θεωρούσαν ως την ομορφότερη αγορά των Βαλκανίων ενώ για δεκαετίες γνώρισε μεγάλη άνθηση, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της πόλης.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Τα κτίρια στα οποία στεγάζονταν οι αγορές αυτές είχαν αρχιτεκτονική με θόλους, μία τεχνοτροπία κατασκευής που είναι αντιπροσωπευτική της αρχιτεκτονικής των Οθωμανών τον 15ο αιώνα.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Το Μπεζεστένι της Θεσσαλονίκης αποτελείται από έναν ορθογώνιο χώρο με μια είσοδο σε κάθε μια από τις τέσσερις πλευρές του. Εσωτερικά διακρίνεται σε έξι τετράπλευρους χώρους με επτά διπλά τόξα που στηρίζονται σε δύο κεντρικούς πεσσούς.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη είσοδος από την οδό Παπαδόπουλου
Η είσοδος από την οδό Παπαδόπουλου

Το κτίσμα έχει έξι μολυβδοσκέπαστους θόλους ενώ είναι χτισμένο με λαξευτές πέτρες και πλίνθους σε διπλές ή πολλαπλές σειρές.

αφιέρωμα μπεζεστένι

Μέχρι και την πυρκαγιά του 1917, στο Μπεζεστένι Θεσσαλονίκης υπήρχαν 69 μικρά εσωτερικά καταστήματα και 44 εξωτερικά. Μετά την καταστροφή, επισκευάστηκε και προστέθηκαν και εξωτερικά καταστήματα.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Το 1978 μετά τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών στους μολυβδοσκέπαστους θόλους του, βρέθηκαν χαραγμένες επιγραφές σε ελληνικά, τουρκικά, σλάβικα και γαλλικά, προφανώς από τους εργάτες που το κατασκεύασαν.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη εσωτερικό

Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 έγιναν εργασίες στερέωσης του κτιρίου. Είχε υποστεί καθίζηση και απόκλιση από την κατακόρυφο.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Μπεζεστένια, σκεπαστές δηλαδή αγορές, υπήρχαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Σήμερα στον ελληνικό χώρο εκτός από της Θεσσαλονίκης σώζονται άλλα δύο, στις Σέρρες, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Λάρισα.

Επισκεφθείτε το Μπεζεστένι και ανακαλύψτε μικρούς… θησαυρούς – 10 καταστήματα που θα συναντήσετε

Οπως προαναφέραμε, το Μπεζεστένι έχει καταφέρει να διατηρήσει τον εμπορικό του χαρακτήρα. Σήμερα στεγάζει ακόμα μαγαζιά εντός της στοάς, και περιμετρικά απ’ αυτήν και αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της εμπορικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Κάντε τη βόλτα σας στο κέντρο της πόλης και μη χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε καθώς εδώ θα ανακαλύψετε μικρούς… θησαυρούς που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη εσωτερικό

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου θα αισθανθείτε αμέσως την νοσταλγική ατμόσφαιρα, και μαζί με τα ψώνια σας, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία.

Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη εσωτερικό

Θα συναντήσετε καταστήματα που πουλάνε υφάσματα, τυπογραφείο και ανθοπωλεία, ραφεία, καταστήματα με είδη γάμου κτλ. Το Thes.gr σας προτείνει…

Υφάσματα Λόιντ Μπαρρ: Ποιότητα, ποικιλία και καλές τιμές

Υφάσματα Λόιντ Μπαρρ Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Υπάρχει περίπτωση μέσα στο Μπεζεστένι να μη βρίσκατε υφασματάδικο; Τα Υφάσματα Λόιντ Μπαρρ, με περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον ξεχωριστό αυτό χώρο, διατηρώντας παράλληλα ζωντανό το χαρακτήρα του κτιρίου, που δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, να εμπορεύεται υφάσματα. Αλλωστε, όπως προαναφέραμε το bezesten, προέρχεται από την περσική λέξη bez, που σημαίνει ύφασμα.

Η ιστορία των υφασμάτων Λόιντ Μπαρρ ξεκινάει από το 1958 ενώ το 1989 η νέα γενιά ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης. Με όπλο τους τη γνώση, την εμπειρία, τη διάθεση και την καλή ποιότητα, εξελίσσονται συνεχώς και καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Υφάσματα Λόιντ Μπαρρ Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Και τι δεν θα βρείτε: Υφάσματα Ένδυσης, Υφάσματα Επιπλώσεων και Διακόσμησης, Υφάσματα για όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις ( Γάμους – Βαπτίσεις κ.α), υφάσματα για κουστούμια για μπαλέτο και θεατρικά κουστούμια. Δεν είναι τυχαίο πως τα υφάσματα Λόιντ Μπαρρ επιλέγουν θέατρα της πόλης για τα κουστούμια τους…

Παράλληλα, εδώ θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Στόχος των ανθρώπων του είναι να προμηθεύουν τους πελάτες τους με μοναδικά υφάσματα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, την ποικιλία και στις εξαιρετικά προσιτές τιμές σε χονδρική και λιανική.

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 33 – εντός Στοάς Μπεζεστενίου
Τ: 2310 271 992
e- mail: [email protected]

Παραδοσιακό Τυπογραφείο στο Μπεζεστένι: Με ιστορία 60 ετών διατηρεί την τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας ζωντανή

Παραδοσιακό Τυπογραφείο στο Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Μέσα στο Μπεζεστένι θα ανακαλύψετε έναν σπάνιο «θησαυρό», ένα πανέμορφο μικρό τυπογραφείο που έχει να σας διηγηθεί μία ιστορία 60 ετών. Πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, ένα από τα παλαιότερα εναπομείναντα τυπογραφεία της, που γεννήθηκε σ’ αυτό το χώρο και δεν θα μπορούσε να μη φέρει το όνομά του.

Το έντονο τυρκουάζ χρώμα του, που ξεπροβάλλει μέσα από την τζαμαρία και οι επιβλητικές μηχανές του θα σας τραβήξουν αμέσως την προσοχή… Πόσο χαρτί έχει χρησιμοποιηθεί και πόσο μελάνι έχει χυθεί άραγε στο πέρασμα του χρόνου;

Η ιστορία άρχισε να γράφεται το 1944, λίγο πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τη Γερμανική Κατοχή, όταν ο Γεώργιος Σιλελόγλου ξεκίνησε μέσα στη στοά Μπεζεστενιού μία μικρή επιχείρηση με είδη χαρτοπωλείου.

Σιγά σιγά η επιχείρηση μεγάλωσε, και το 1959 σε συνεργασία με τον Κρυστάλλη Παπαγιανόπουλο δημιούργησαν το τμήμα χαρτοπωλείου. Με αυτή τη μορφή λειτούργησε μέχρι το 1969, οπότε και ανάλαβε την επιχείρηση η δεύτερη γενιά τη μορφή Ο.Ε. Αγ.Χατζηλάρης, Χρ. Σιλελόγλου μέχρι το 2009!

Λόγω της συνταξιοδότησης των εταίρων ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη η τρίτη γενιά με τον Χρήστο Χατζηλάρη και την Αννα Βλαχογεωργακοπούλου (γραφίστρια), οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν επάξια το έργο των προκατόχων τους με βοηθό την εμπειρία τους και σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία.

Παραδοσιακό Τυπογραφείο στο Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Σήμερα το τυπογραφείο συνδυάζει την σύγχρονη με την παραδοσιακή καλλιτεχνική τυπογραφία. Διατηρεί πιστά τους πιο παλιούς τρόπους εκτύπωσης όπως θερμοτυπία, γκοφρέ, αναγλυφοτυπία, εκτύπωση με στοιχεία, κλισέ και τους συνδυάζει και με τους πιο σύγχρονους, όπως Offset και ψηφιακές εκτυπώσεις.

Δώστε σχήμα στα έντυπά σας χρησιμοποιώντας κάποιο από τα καλούπια τους ή φτιάχνοντας το δικό σας καλούπι, εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες σχεδίασης και τις έξτρα υπηρεσίες όπως: Περφορέ, Αρίθμηση κ.α. Να θυμάστε, η ποιότητα παραμένει άριστη και οι τιμές προσιτές! Παράλληλα, το Παραδοσιακό Τυπογραφείο συμμετέχει στα εργαστήρια (Made In Thessaloniki) για επαφή με την παραδοσιακή τυπογραφία.

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 33 – εντός Στοάς Μπεζεστενίου
Τ: 2310 272 938
www.bezesteni.gr
email: [email protected]
Fax: 2310 220 829
Facebook: Παραδοσιακό Τυπογραφείο στο Μπεζεστένι
Instagram: traditionaltypographystore

Τεχνητά Ανθη-Φυτά (Πέτρος Συμεωνίδης): Ενας κήπος με κάθε λογής λουλούδια

Τεχνητά Ανθη-Φυτά (Πέτρος Συμεωνίδης) Διονύσιου Σολωμού 20 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Στο Μπεζεστένι, από την πλευρά της Σολωμού στον αριθμό 20, θα ανακαλύψετε ένα ιδιαίτερο μαγαζί, το πιο παλιό στην πόλη και μοναδικό στο είδος του, το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για το κατάστημα με Τεχνητά Ανθη και Φυτά του Πέτρου Συμεωνίδη, το οποίο θα σας τραβήξει αμέσως την προσοχή με τα πολύχρωμα τεχνητά άνθη του και τα κάθε λογής φυτά του.

Το κατάστημα έχει γράψει και αυτό τη δική του ιστορία στο Μπεζεστένι και στην ιστορική αυτή γειτονιά του κέντρου, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί στο ίδιο σημείο από το 1949 σαν μαγαζί με υαλικά και αργότερα, το 1987, η νέα γενιά, ο Πέτρος Συμεωνίδης, το μετέτρεψε σε κατάστημα με Τεχνητά Ανθη και Φυτά.

Και τι δεν θα βρείτε στο χώρο του… Μεγάλη ποικιλία σε τεχνητά μπουκέτα, ανθοστήλες, κλαδιά, στεφάνια, πρασινάδες, γιρλάντες, φυτά, διακοσμητικά γλαστράκια με λουλούδια για να «ζωντανέψετε» το σπίτι σας, το γραφείο ή το κατάστημά σας, να τα χρησιμοποιήσετε σε μία κοινωνική εκδήλωση ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Τεχνητά Ανθη-Φυτά (Πέτρος Συμεωνίδης) Διονύσιου Σολωμού 20 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Η πολυετής εμπειρία, η ποιότητα των προϊόντων, η γνώση, η αγάπη, η αφοσίωση και εξειδίκευση του ιδιοκτήτη, αποτελούν την ιδανικότερη λύση για να διακοσμήσετε τους χώρους σας, εξασφαλίζοντας άριστη εξυπηρέτηση και τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Extra Info

Διονύσιου Σολωμού 20
Τ: 2310 226 413
6932 943 974, 6945 408 813
Facebook: Μπεζεστένι τεχνητά ΑΝΘΗ

Είδη Ραπτικής Βασίλης – Στέλλα: Ξυπνάει νοσταλγικές αναμνήσεις και τις συνδέει με το σήμερα

Είδη Ραπτικής Βασίλης – Στέλλα Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Το 2002 η οικογένεια Παρδάλη με μεράκι και όρεξη για δουλειά και με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορική αξία αυτού του κτιρίου, αποφάσισε να δώσει και πάλι ζωή σε πέντε καταστήματα που παρέμεναν επί σειρά ετών κλειστά.

Ωστόσο φρόντισε να συνεχίσει το εμπόριο ψιλικών και ειδών ραπτικής που βρισκόταν σε μεγάλη άνθηση τις παλαιότερες εποχές, ξυπνώντας τις νοσταλγικές αναμνήσεις όσων τα επισκέπτονται.

Συγχρόνως επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς που αφορούν την ένδυση, όπως την επιδιόρθωση και την μεταποίηση ενδυμάτων.

THE SMILE PROJECT: Νέα πνοή στη στοά

THE SMILE PROJECT Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία χρόνια δώσανε μια νέα πνοή μέσα στη στοά προσθέτοντας στη δραστηριότητα τους τη διοργάνωση εκδηλώσεων γάμου και βάπτισης. Τα καταστήματά τους προσελκύουν πελάτες χονδρικής και λιανικής σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιπλέον, απευθύνονται και στο τουριστικό κοινό της πόλης, που συνεχώς αυξάνεται, καθώς το κτίριο παρουσιάζει ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν στα καταστήματά τους δερμάτινα αξεσουάρ και άλλα τουριστικά είδη.

Στόχος τους είναι να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα του κτιρίου, κρατώντας την παραδοσιακή αυτή αγορά ζωντανή.

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 33 – εντός Στοάς Μπεζεστενίου
Τ: 2313 098 308 – 6984 433 469
2314 006 454 – 6989 762 385
Facebook: The Smile Project
Instagram: the_smile_project_official
email: [email protected]

Καταστήματα στην εξωτερική πλευρά του Μπεζεστενίου

Οπως και μέσα στη στοά, έτσι και περιμετρικά του Μπεζεστενίου θα συναντήσετε επίσης διάφορα καταστήματα, κυρίως κοσμηματοπωλεία που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία αλλά και καταστήματα με διάφορα είδη. Θα τα συναντήσετε και από τις τέσσερις πλευρές του, από τη Βενιζέλου, τη Διονυσίου Σολωμού, την Παπαδοπούλου και την Μ. Κουντουρά. Το Thes.gr σας προτείνει…

Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης : Με μεγάλη πείρα και ιστορία ενός περίπου αιώνα

Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης Ελ. Βενιζέλου 25 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Στο Μπεζεστένι, στην εξωτερική πλευρά του και συγκεκριμένα στην Βενιζέλου 25, θα βρείτε το Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης, που δραστηριοποιείται στην παραδοσιακή χρυσοχοΐα από το 1925.

Εδώ θα βρείτε μία τεράστια γκάμα από κοσμήματα και ρολόγια καθώς και μεγάλη ποικιλία από κορνίζες και εικόνες αλλά και πιστοποιημένες πέτρες Brilliant.

Με την εμπειρία περίπου ενός αιώνα, το Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης διαθέτει κοσμήματα σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια και μοναδική αισθητική ενώ η ανθεκτική κατασκευή τους σας δίνει την ευχέρεια να τα φοράτε καθημερινά.

Παράλληλα, η τεχνογνωσία των ανθρώπων του και η διαρκής εξέλιξη στις τεχνοτροπίες της κοσμηματοποιίας τους διατηρεί πάντα μέσα στην τελευταία λέξη της μόδας.

Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης Ελ. Βενιζέλου 25 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Η μακροχρόνια πείρα στην κατασκευή, επισκευή και πώληση κοσμήματος εγγυάται ότι κάθε κόσμημα που θα παραλάβετε από το Κοσμηματοπωλείο S Gold Στεργίδης φέρει τη σφραγίδα του ως μια άριστη επιλογή στον κλάδο της αργυροχρυσοχοϊας.

Ολα τα προϊόντα που παραγγέλνετε έχουν δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συγχρόνως το κατάστημα μαζί με το εργαστήριο προσφέρει τεχνική εξυπηρέτηση σε όλα τα κοσμήματα παντός είδους.

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 25
Τ: 2310 227 783
www.sgold.gr
Facebook: Sgold.Stergidis
Instagram: sgold.stergidis

Ευστρατιάδης: Δύο γενιές κοσμήματα

Κοσμήματα Ευστρατιάδης Διονύσιου Σολωμού 14, Θες/νικη Μπεζεστένι

Στη Σολωμού 14, στον ιστορικό χώρο του Μπεζεστένιου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε το Κοσμηματοπωλείο του Ευστρατιάδη.

Από το 1956 που ήταν η πρώτη επαφή με το κόσμημα, μέχρι και σήμερα, το Efstratiadis Jewellery κατάφερε να καθιερωθεί στον λαμπερό κόσμο του κοσμήματος και να δώσει το δικό του τόνο λάμψης στη δική σας ομορφιά.

Φιλοσοφία του αποτελεί να αντιμετωπίζει το κόσμημα από άλλο πρίσμα και πέρα από τη διαχρονικότητα του σύμφωνα με την μόδα και τις τάσεις της εποχής.

Στο Κατάστημα Ευστρατιάδης θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, κοσμήματα δουλεμένα με πολύτιμες πέτρες σε δικό του εργαστήριο χρυσοχοΐας καθώς και συλλογές που εμπλουτίζονται με γνωστούς οίκους (NANIS, ROSATO, ORO TREND, MARCO BICEGO) αλλά και ρολόγια κορυφαίων εταιρειών.

Κοσμήματα Ευστρατιάδης Διονύσιου Σολωμού 14, Θες/νικη Μπεζεστένι

Κοντά σας σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σας, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων για το γάμο σας, όπως βέρες, μονόπετρα και λοιπά δώρα αλλά και τη βάπτιση του παιδιού σας, σταυρούς και είδη δώρων για τους νονούς και συγγενείς αντίστοιχα.

Η πολυετής πείρα και τριβή πάνω στο κόσμημα σε συνδυασμό με το σεβασμό στις απαιτήσεις των πελατών είναι η εγγύηση για την πραγματοποίηση όλων των επιθυμιών σας. Το Κατάστημα Ευστρατιάδης διαθέτει εργαστήριο χρυσοχοΐας και αναλαμβάνει και ειδικές κατασκευές.

Extra Info

Διονύσιου Σολωμού 14
Τ: 2310 233 166, 6977 304 682
Shop on line: www.efstratiadis-jewellers.gr
email: [email protected]
Facebook: Efstratiadis jewellery
Instagram: efstratiadis_jewellery

Κοσμήματα Ιορδάνης Πεφτουλίδης: Απαράμιλλη ποιότητα και εξυπηρέτηση

Κοσμήματα Ιορδάνης Πεφτουλίδης Βενιζέλου 33 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Η ιστορία των κοσμημάτων Πεφτουλίδης στη Θεσσαλονίκη κρατάει περισσότερο από έναν αιώνα. Με τη γνώση, την εμπειρία, την εξέλιξη, την τέχνη και τη δημιουργία κατάφεραν να διατηρήσουν από γενιά σε γενιά την απαράμιλλη ποιότητα και την εξυπηρέτηση αποτελώντας εγγύηση για το χώρο του κοσμήματος.

Ολα ξεκίνησαν το 1918 από τον παππού, για να περάσουν στο γιο και από το 1988 στον εγγονό Ιορδάνη, που παρέμεινε πιστός στη φιλοσοφία της οικογένειας, βάζοντας φυσικά και το δικό του λιθαράκι.

Τα Κοσμήματα Ιορδάνης Πεφτουλίδης βρίσκονται στην Βενιζέλου 33 και εκεί θα βρείτε ό,τι πραγματικά επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε τα πάντα για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση καθώς και οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση, καθώς επίσης μπορείτε να βρείτε υπέροχα μονόπετρα και μεγάλη ποικιλία από διάφορα κοσμήματα και ρολόγια.

Κοσμήματα Ιορδάνης Πεφτουλίδης Βενιζέλου 33 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη
Στον Ιορδάνη Πεφτουλίδη μπορείτε επίσης να παραγγείλετε χειροποίητα κοσμήματα ενώ για τους λάτρεις του παλιού, υπάρχει μία μεγάλη έκπληξη: Αντίκες κόσμημα και ρολόι.

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 33
Τ: 2310 275 668

Κοσμήματα ΜΠΡΕΝΤΑΣ: Βρείτε τα κοσμήματα που ονειρεύεστε

Μπρέντας Κοσμήματα Μπεζεστένι

Στη Βενιζέλου 27 βρίσκεται από το 1990 το Κοσμηματοπωλείο ΜΠΡΕΝΤΑΣ. Οι άνθρωποί του όλα αυτά τα χρόνια βάζουν την τέχνη και το μεράκι τους για να δημιουργήσουν για εσάς τα πιο όμορφα κοσμήματα που θα σας συνοδέψουν στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας και όχι μόνο.

Εδώ θα βρείτε, χειροποίητα κοσμήματα, ασημένια κοσμήματα, κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες, βέρες, μονόπετρα με μπριγιάν καθώς επίσης εικόνες, βαπτιστικά και κορνίζες. Η ποικιλία σε βαπτιστικούς σταυρούς είναι μεγάλη ενώ για τους λάτρεις των ρολογιών, επιλέξτε το αγαπημένο σας από την Swiss Gollfer.

Ζητήστε να δείτε τα βυζαντινά χειροποίητα κοσμήματα από τα οποία θα μείνετε εντυπωσιασμένοι, μία εξαιρετική ιδέα για ένα δώρο αγάπης και εκτίμησης.

Κοσμήματα ΜΠΡΕΝΤΑΣ Βενιζέλου 27 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη
Και να θυμάστε… Το Εργαστήριο του αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές για κοσμήματα που επιθυμείτε. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και μοιραστείτε την ιδέα σας με τα Κοσμήματα Μπρέντας!

Extra Info

Ελ. Βενιζέλου 27
Τ: 2310 229 821
Facebook: Κοσμήματα Μπρέντας

ΕΥΑ & ΓΕΩΡΓΙΑ: Η καλύτερη επιλογή για τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας

ΕΥΑ & ΓΕΩΡΓΙΑ Παπαδοπούλου 27( με Βενιζέλου γωνία) Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Στην εξωτερική πλευρά του Μπεζεστενίου, στην Παπαδοπούλου 27 με Βενιζέλου γωνία, ένα όμορφο μαγαζάκι θα σας τραβήξει την προσοχή με τις πολύχρωμες κορδέλες του και τις ευφάνταστες δημιουργίες του.

Πρόκειται για το κατάστημα «ΕΥΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ», μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε με λιανική πώληση ειδών ραπτικής, γάμου και βάπτισης, από την Εύα Αθανασοπούλου ενώ λίγο αργότερα, ενσωματώθηκε στην ομάδα και η αδελφή της, Γεωργία.

Οι δημιουργίες τους διακοσμούν τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας, από το 2008. Η επιτυχία τους οφείλεται στην καλλιτεχνική τους ευαισθησία, στο δυναμικό τους επαγγελματισμό και στις σπουδές τους στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οσο για το τι κάνει το κατάστημα «ΕΥΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ» να ξεχωρίζει; Η Υψηλή Ποιότητα, οι Ανταγωνιστικές Τιμές και η Κορυφαία Εξυπηρέτηση.

ΕΥΑ & ΓΕΩΡΓΙΑ Παπαδοπούλου 27( με Βενιζέλου γωνία) Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Επιλέγουν τους προμηθευτές τους, παρέχουν τις καλύτερες τιμές, χωρίς να υστερούν στην ποιότητα των προϊόντων τους και με την εμπειρία και τις φρέσκες ιδέες τους καθώς και με την επαφή τους με την τελευταία λέξη της μόδας, σας καθοδηγούν κατάλληλα ώστε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας.

Μπορείτε να τις βρείτε και στο e shop τους, που λειτουργεί από το 2017. Εκεί θα βρείτε: Είδη Γάμου, Είδη Βάπτισης, Κορδέλεs, Τούλια, Δαντέλες, Φερμουάρ, Είδη Στολισμού, Είδη Ραπτικής, καθώς επίσης και εποχιακά είδη.

Extra Info

Παπαδοπούλου 27 (με Βενιζέλου γωνία)
Τ: 2310 284 737
e-shop: e-g.gr

Facebook: Εύα-Γεωργία
Instagram: eva_georgia31

Café Loux: Ενας αγαπημένος τόπος συνάντησης

Café Loux Κουντουρά Μ. 5-7 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Αφού περιηγηθείτε στη στοά του Μπεζεστενίου και γύρω απ’ αυτό και κάνετε τα ψώνια σας από τα καταστήματά του, ήρθε η ώρα για μία απολαυστική ανάπαυλα στο «Café Loux» που βρίσκεται στη Μιλτιάδη Κουντουρά, ακριβώς απέναντι από μία εκ των τεσσάρων εισόδων.

Οι άνθρωποι του «Café Loux» για ακόμα μια φορά μας κάνουν μετόχους της ιδιότροπης αισθητικής τους, επιλέγοντας να στεγάσουν το νέο στέκι της πόλης στον πεζόδρομο της Κουντουρά στο Μπεζεστένι.

Σε ένα διώροφο κτίριο του 1924, η αποκατάσταση του οποίου έγινε με απόλυτο σεβασμό στον χώρο, αλλά και στο μνημείο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά, οι περαστικοί και οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν τον πρωινό τους καφέ, να γευθούν ένα μικρό γεύμα στο διάλειμμα από την εργασία τους ή να απολαύσουν το ποτό και το κοκτέιλ τους τις απογευματινές και βραδινές ώρες θαυμάζοντας εκτός από το μνημείο και τα εκπληκτικά μέγαρα «ΑΛΕΓΡΑ» και «ΕΡΜΕΙΟΝ».

Café Loux Κουντουρά Μ. 5-7 Μπεζεστένι Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για ιδανικό τόπο συνάντησης, με άποψη στην μουσική, όπου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις (παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιά Jazz κα). Αλλωστε και ο πρώτος όροφος προσφέρεται ως χώρος συνάντησης πειραματικών θεατρικών ομάδων, εκθέσεων ζωγραφικής ή φωτογραφίας κ.α.

Extra Info

Κουντουρά Μ. 5-7
Τ: 2314 056 016
Facebook: Café Loux
e-mail: [email protected]