Στέλιος Αγγελούδης: «Από αύριο (8/2) ξεκινάνε οι έλεγχοι και τα πρόστιμα σε καταστήματα για τα τραπεζοκαθίσματα»

Θεσσαλονίκης πρόστιμα εστίαση

Τόνισε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Για τα φαινόμενα καταπάτησης του δημόσιου χώρου και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων μίλησε σε δήλωσή του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Οπως τόνισε ο κ. Αγγελούδης, αύριο, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ξεκινάνε οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στους παραβάτες της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Αναλυτικά, η δήλωση του Στέλιου Αγγελούδη

«Σε σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε προ ημερών με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, είχα εξηγήσει πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ενημερώσαμε άμεσα και έγκαιρα με σχετική επιστολή της Δημοτικής Αστυνομίας όλους τους καταστηματάρχες, πως οφείλουν εντός δύο εβδομάδων να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid-19 περιόδου όσον αφορά στην κατάληψη του δημόσιου χώρου, όπως προβλέπεται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Τα πέντε λυόμενα σχολεία στο επίκεντρο συνάντησης του Αγγελούδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ.

Με δεδομένο πως το χρονικό περιθώριο που δώσαμε εξαντλείται σήμερα, θέλω να καταστήσω σαφές πως από το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και η επιβολή των ανάλογων προστίμων στις επιχειρήσεις που δεν εννοούν να συμμορφωθούν.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν για όσους συστηματικά παρανομούν, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στην εικόνα της πόλης. Επιμένω στη θέση που είχα διατυπώσει, πως η εφαρμογή του Νόμου αφορά τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις.

Η εξασφάλιση της ισονομίας συνιστά για τη δική μας δημοτική αρχή απόλυτη προτεραιότητα. Θέλουμε να μπει μια τάξη στην πόλη, να σταματήσουμε την αυθαιρεσία και την ασυδοσία, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών που τηρούν τα προβλεπόμενα, σεβόμενοι, όμως, παράλληλα το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών. Είναι υποχρέωση μας, εικόνες με κατειλημμένα πεζοδρόμια ασφυκτικά γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές να περάσουν σύντομα στο παρελθόν.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».