Θεσσαλονίκη: Προκήρυξη διαγωνισμού για την Πλατεία Ελευθερίας – Εναν μήνα οι εργασίες στην Αριστοτέλους

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά την επιθεώρηση των έργων που είναι σε εξέλιξη στον άξονα της Αριστοτέλους, αποκάλυψε την πορεία τους.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης, ήδη βρίσκεται στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη μετατροπή της σε Πάρκο Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Το πρώτο μεγάλο, εμβληματικό έργο της διοίκησής μας, η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας είναι πλέον στον αέρα. Εχει δημοσιευτεί η προκήρυξη για την ανάδειξη του εργολάβου. Σιγά σιγά υλοποιούμε αυτά που σχεδιάσαμε και έπεται συνέχεια» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας μέχρι τις 14 Μαΐου και ακολούθως θα αξιολογηθούν οι προτάσεις και θα αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει την εκτέλεση.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου, χωρίς ΦΠΑ, είναι 6.854.838,71 ευρώ και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Μέχρι το Πάσχα τα έργα στην Αριστοτέλους, ακολουθεί το καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου

Περίπου έναν μήνα θα διαρκέσουν οι εργασίες, που είναι ήδη σε εξέλιξη, στον άξονα της Αριστοτέλους. Τα συνεργεία του εργολάβου έχουν πιάσει δουλειά από την προηγούμενη εβδομάδα για να αποκαταστήσουν τις σπασμένες και διαλυμένες πλάκες που εγκυμονούν κινδύνους για τραυματισμούς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το «πέταλο» της Αριστοτέλους, στο ύψος με Εγνατία, και θα συνεχιστούν μέχρι και την κεντρική πλατεία, στο σημείο με Λεωφόρο Νίκης. Παράλληλα, θα βαφτούν οι κίονες που υπάρχουν κατά μήκος του άξονα ενώ θα γίνει καθαρισμός από τα γκράφιτι.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση σε Καραμανλή και Εγνατία (ΦΩΤΟ)

«Μετά την ολοκλήρωση της Δημητρίου Γούναρη, προχωράμε σε άλλη μια παρέμβαση στη μεγαλύτερη και εμβληματικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης, την Αριστοτέλους. Ήταν σε τραγική κατάσταση από άποψη ζημιών και κακοτεχνιών», τόνισε ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, Πρόδρομο Νικηφορίδη.

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, ώστε η Αριστοτέλους να αποδοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Αμέσως, μετά, τα συνεργεία θα «μετακομίσουν» στο καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου για να γίνει αποκατάσταση των κυβόλιθων, που δημιουργούν «αναταράξεις» στα οχήματα αλλά και τα ασθενοφόρα που μετακινούνται στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ