Δίκη Καμπανού: «Παραμύθι, κακοπαιγμένο θέατρο» λέει συνήγορος της οικογένειας για την ομολογία του 21χρονου (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη γκράφιτι

Τα όσα εξήγησε

Την ομολογία του 21χρονου σχολίασε, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, χαρακτηρίζοντας την «παραμύθι» και «κακοπαιγμένο θέατρο».

«Εσείς αυτό το αποκαλείται απολογία; Είναι τυπικά μία ομολογία, ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα παραμύθι, ένα κακοποιημένο θέατρο.

Τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το Πάσχα, σας είχα πει ότι περιμένω ένας από τους «12» να πάρει επάνω του όλη την ευθύνη, αλλά αυτό δεν θα είναι ούτε το αληθές, ούτε το ειλικρινές», ανέφερε ο Γιάννης Πουλτσίδης, τονίζοντας ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να γνωρίζει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, όμως έβλεπε που «πήγαινε» συνδυαστικά με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.

Δείτε επίσης: Δίκη Καμπανού: “Εγώ μαχαίρωσα τον Aλκη”, oμολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος

«Σήμερα ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε την κα. Αποστολίδου ως “ιατροδικαστή μου”, χαρακτηριστικό ότι είχε συνεννοηθεί τα πάντα μαζί της, αναφορικά με το τι αυτή θα κατέθεται.

Σε ερώτηση, μάλιστα, που της είχε γίνει τότε, για το αν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο, είπε όχι, παρά μόνο με τους υπερασπιστές του», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα κακοπαιγμένο θέατρο και εδώ είναι που κολλάει η λαϊκή ρύση “η αλήθεια δε κρύβεται”, ενώ το ψέμα, όσο καλά κι αν προσπαθήσεις να το μπαλώσεις, κάποια στιγμή θα φανεί κάτι. Εδώ πέρα δε προσπάθησαν καν να το μπαλώσουν».

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού τόνισε πως «ήταν τόσο πρόχειρα σχεδιασμένο το οποίο και φάνηκε. Πόσες φορές έχετε ακούσει εισαγγελέα έδρας να ρωτάει αν έχει ακουστά ο κατηγορούμενος την έννοια εξιλαστήριο θύμα; Μιλάμε πραγματικά για την έννοια αυτή, εξιλαστήριο θύμα», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης  Παράσυρση Εμμας: Κάθειρξη 16,5 ετών στον 27χρονο που σκότωσε την φοιτήτρια

Ο ίδιος, εξήγησε ότι «δε μιλάμε για έναν κατηγορούμενο ο οποίος δε χτύπησε. Προφανώς και χτύπησε. Ήταν ο πρώτος που πήγε και ο τελευταίος που έφυγε. Προφανώς και έχει χτυπήσει, προφανώς και έχει ενεργότατη συμμετοχή, αλλά δεν ήταν ο μόνος.

Τι είπε αυτός σήμερα; Ήρθε να μας πει το “παραμυθάκι” του και το λέω ωμά, όπως είναι», τόνισε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κοιτούσε μόνο μπροστά του και ότι δεν είδε τίποτα άλλο και πως ενώ είναι δεξιοχειρας απωθούσε με το αριστερό του χέρι, μέχρι τον τοίχο, τον Α.Β., φίλο του Άλκη Καμπανού και θύμα της επίθεσης.

«Με το δεξί χέρι μαχαίρωνε ταυτόχρονα τον αείμνηστο Άλκη Καμπανό όσο και τον Άγγελο Βογιατζογλου. Δεν στέκει πουθενά μα πουθενά στη λογική», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Α.Γ. Το πρωί της Πέμπτης ομολόγησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πως αυτός προκάλεσε με το μαχαίρι που είχε μαζί του το τραύμα στο δεξί πόδι του Άλκη Καμπανού και στη συνέχεια είπε πως πιστεύει ότι μόνο αυτός ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή.

Η στάση του και όσα κατέθεσε για τη μοιραία νύχτα, προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία του απευθύνει δεκάδες ερωτήσεις και τόνισε πως η σημερινή ομολογία του έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικά αλλά και με στοιχεία της δικογραφίας.

Πηγή: protothema.gr