Δήμος Ωραιοκάστρου: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου

Οι μαθήτριες και οι μαθητές έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας

Κορυφώθηκαν σήμερα με την μαθητική παρέλαση στο Ωραιόκαστρο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας, ψυχικής ανάτασης και αισιοδοξίας.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μελών συλλόγων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο. Φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ωραιοκάστρου συμμετείχαν ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης και ο Θανάσης Γλαβίνας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ.

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου

Αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 κορυφώθηκαν στο Ωραιόκαστρο με την παρέλαση στην οδό Κομνηνών. Η παρέλαση άρχισε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου, που παιάνισε εθνικά εμβατήρια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα νήπια του Δήμου Ωραιοκάστρου, ακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές και έπειτα τα τμήματα των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου

«Χειροκροτήσαμε θερμά τα παιδιά μας, τα οποία παρέλασαν υπερήφανα για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας και του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Ευχόμαστε ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο, να μην ξεχνάμε ότι έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

παρέλαση δήμος Ωραιοκάστρου