Δήμος Θεσσαλονίκης: “Πράσινο φως” για τα 48 πολυκέντρα ανακύκλωσης

δημαρχείο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δημαρχείο Θεσσαλονίκης δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Πλήρης δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με σχετική απόφαση δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ετσι, άναψε το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης για τα 48 πολυκέντρα ανακύκλωσης, τα οποία θα διαμορφωθούν στις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για εφαρμογή νέων πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και περαιτέρω αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 1190/2023 απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της εκτελεστικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της αναδόχου εταιρείας για την προμήθεια και την εγκατάσταση πολυκέντρων ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Το ελεγχόμενο σχέδιο δεν καταλείπει αμφιβολίες ούτε δημιουργεί ασάφεια περί τον προσδιορισμό του συμβατικού αντικειμένου σε ό,τι αφορά στη χωροθέτηση των σημείων τοποθέτησης των επίμαχων πολυκέντρων ανακύκλωσης, καθώς και στον τρόπο και χρόνο ολοκλήρωσης της παράδοσης έκαστου πολυκέντρου», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθάρισαν τα γκράφιτι σε έξι γειτονιές 

Με την απόφαση αυτή, που ελήφθη στις 23 Αυγούστου, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά της αρχικής (υπ’ αριθ. 288/2023) Πράξης του ΣΤ΄ Κλιμακίου.
Με τη δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προχωρά πλέον άμεσα η διαδικασία για τη δημιουργία 48 πολυκέντρων ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων.