Δήμος Θεσσαλονίκης: Thess Clean -Thess Green – 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

δημαρχείο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δημαρχείο Θεσσαλονίκης δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου

Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο Thess Clean – Thess Green θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη χρονιά στην Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ – HELEXPO, στο Περίπτερο 16, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου.

Στόχος του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών». Φέτος διοργανώνεται παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Διαβάστε επίσης  Αγνωστος βυζαντινός ναός της Παλαιολόγειας περιόδου βρέθηκε στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

τέσσερις ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με θεματολογία σχετική με τον ρόλο και τους άξονες προτεραιότητας των Ο.Τ.Α. στην Κυκλική Οικονομία και στην Ανακύκλωση και τη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος
δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά
παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων
λούνα παρκ Ανακύκλωσης
θεατρικές παραστάσεις
μαθητικός διαγωνισμός

Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διπλή εθελοντική δράση καθαριότητας, ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η προσπάθεια για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ κατασκευής από πλαστικά καπάκια και το closing party του Φεστιβάλ.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean – Thess Green είναι δωρεάν και θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας.