Δήμος Βόλβης: Η παράδοση του Ανω Σταυρού μέσω της τεχνολογίας (ΦΩΤΟ)

Δήμος Βόλβης μουσείο

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την ζωή των κατοίκων μέσω ψηφιακών εφαρμογών

Τη δυνατότητα να βιώσουν τη ζωή των κατοίκων του Άνω Σταυρού στο πέρασμα του χρόνου, θα έχουν οι επισκέπτες του νέου Λαογραφικού Μουσείου του δήμου Βόλβης, μέσω ψηφιακών εφαρμογών.

Δήμος Βόλβης: Ο πρώτος δημοτικός μουσειακός χώρος του δήμου, το Λαογραφικό Μουσείο Άνω Σταυρού, εκτός από τη διαδραστικότητά του, αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, καθώς θυμίζει στους παλαιότερους ιστορικές μνήμες και μαθαίνει στη νέα γενιά την παράδοση του τόπου τους.

Το Λαογραφικό Μουσείο Άνω Σταυρού λειτουργεί στους χώρους του πλήρως ανακαινισμένου και ειδικά διαμορφωμένου πρώην Δημοτικού Σχολείου, με πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER. Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, σημείωσε ότι ο δήμος Βόλβης είναι πρωτοπόρος στην αξιοποίηση των κτιρίων των πρώην δημοτικών σχολείων, τα οποία λειτουργούν με πολιτιστικές και κοινωνικές χρήσεις, σε όλους τους οικισμούς.

Δήμος Βόλβης μουσείο

Ήχοι και εικόνες από την καθημερινότητα των ανθρώπων του Άνω Σταυρού, γεμίζουν το μουσείο, παράλληλα με αντικείμενα και ιστορικά τεκμήρια, καθώς το Μουσείο είναι εφοδιασμένο με σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές, μέσω του προγράμματος «Μουσεία Συνδέουν Πολιτισμούς – Συνδέουν Ανθρώπους» (Museums Connecting Cultures Connecting People – CONNECT), που είχε ως αντικείμενο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Δήμος Βόλβης μουσείο

Ο δήμαρχος Βόλβης, ευχαριστεί την Τοπική Κοινότητα, τον πολιτιστικό σύλλογο ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ Άνω Σταυρού και όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του μουσείου, ενώ δήλωσε ότι ο δήμος Βόλβης ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού έναν ακόμα μουσειακό χώρο: «Διεκδικούμε από την Πολιτεία, τη δημιουργία ενός Μουσείου, στο οποίο θα αναδειχθεί η αρχαία ιστορία του τόπου μας και ειδικότερα τα σημαντικά ευρήματα της περιοχής του Κάστρου της Βεργίνας, τα οποία έφερε στο φως με ανασκαφές 40 ετών ο αείμνηστος Μουτσόπουλος, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί στο κοινό».

Δήμος Βόλβης μουσείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *