ΕΣΗΕΜΘ: Κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3

Big Brother ΕΣΗΕΜΘ απεργία

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00

Η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00.

“Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαξίωση του σταθμού και του δημοσιογραφικού δυναμικού του η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 το Σάββατο 2/12/2023 από τις 11.00 έως τις 14.00”, αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης κρίνει αναγκαίο να καταστήσει τον πολιτικό κόσμο και τους φορείς στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια κοινωνούς της έντονης ανησυχίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για τη συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας και του προγράμματος της ΕΡΤ3, όπως και για τη συρρίκνωση του ενημερωτικού έργου των δημοσιογράφων της.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 11.00 στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα Β΄ (περίπτερο 8), εγκαταστάσεις HELEXPO.

Η εκδήλωση, στην οποία έχουν κληθεί βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αποτελεί καρπό της κοινής διαπίστωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 και της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι είναι ανάγκη να προστατευθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με τη συστράτευση του κοινωνικού συνόλου και των πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων του.

Επιπλέον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαξίωση του σταθμού και του δημοσιογραφικού δυναμικού του η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 το Σάββατο 2/12/2023 από τις 11.00 έως τις 14.00”.