Φωτεινή Πανταζή: Το κορίτσι-θαύμα από το δήμο Θερμαϊκού πρώτη των πρώτων στο Οικονομικό του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

του Γιώργου Ροδάκογλου
Kάνει σέρφινγκ, ιστιοπλοΐα, παίζει τένις, μπιτς βόλεϊ, έχει πολλές διακρίσεις στο σκάκι, απέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο σε διαγωνισμό μαθηματικών, πετάει με αεροπλάνο και φέτος κατέκτησε την πρωτιά στο Οικονομικό τμήμα του ΑΠΘ. Η 18άχρονη Φωτεινή Πανταζή είναι ένα κορίτσι ταλέντο που πολλοί θα ήθελαν να γνωρίσουν.

Είναι δημότης του Δήμου Θερμαϊκού και από μικρή απολαμβάνει τη φύση ενώ αγωνίζεται για το περιβάλλον. Τη συναντήσαμε και συζητήσαμε σ’ένα χώρο, που όπως λέει η ίδια, την εκφράζει και αυτός δεν είναι άλλος από το Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού.

«Η πρωτιά ήρθε με πολύ σκληρή δουλειά. Ήμουν αφοσιωμένη στο στόχο μου διάβασα πάρα πολύ και για ένα χρόνο στερήθηκα τα πάντα. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήταν ένα αγώνας ψυχολογικός και ήθελε δυνατά νεύρα. Εκμεταλλεύτηκα σωστά το χρόνο μου και δεν αναλώθηκαν σε ανούσιες ασχολίες όπως τα σόσιαλ μίντια. Ασχολούμαι μόνο με ότι με εξελίσσει. Ζω σε μια περιοχή που έχει έντονο το θαλάσσιο στοιχείο. Έχω μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα. Περνάω πάρα πολύ χρόνο στο νερό είναι η ζωή μου αλλά μου αρέσει και ο αέρας. Ο πατέρας μου είναι αεραθλητής και πολύ συχνά στο ελεύθερο μου χρόνο πετάμε μαζί . Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά, είναι κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο».

Φωτεινή Πανταζή

Η 18άχρονη Φωτεινή έχει μελετήσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στην ελλειπή γνώση των Ελλήνων σε λανθασμένους χειρισμούς από πρώην υπουργούς οικονομικών . Το πρόβλημα θα φθίνει μόνο αν το σχολείο προσθέσει άρες οικονομικής μάθησης. Ένα φλέγον ζήτημα που είναι εξίσου πολύ σοβαρό είναι η κλιματική αλλαγή. Επειδή μένω κοντά στη θάλασσα βλέπω τις προεκτάσεις τις ανθρώπινης δραστηριότητας που είναι πολύ ορατή και θεωρώ ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να λυθούν άμεσα».

Φωτεινή Πανταζή

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τμήματος των Οικονομικών έπαιξε για την Φωτεινή Πανταζή ένα χάλκινο μετάλλιο σε διαγωνισμό μαθηματικών.

«Το χάλκινο μετάλλιο μου έκανε να νιώσω ποιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Φωτεινή Πανταζή

Η Φωτεινή σήμερα ονειρεύεται την ώρα θα ξεκινήσει τις σπουδές της στο ΑΠΘ ωστόσο ξεκαθαρίζει από τώρα κάτι πολύ σημαντικό.

«Θέλω να φτάσω πολύ ψηλά, να φτάσω στην κορυφή. Προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα και έχω πολύ μεγάλα όνειρα για το μέλλον».

Φωτεινή Πανταζή

Φωτεινή Πανταζή

Φωτεινή Πανταζή

Φωτεινή Πανταζή

Φωτεινή Πανταζή