Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Ο αστυνομικός πήγε στο πατρικό του στην Σκύδρα για να πάρει την καραμπίνα

Θεσσαλονίκη γυναικοκτονία Καλαμαριά

Συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛΑΣ

Μία ακόμα γυναικοκτονία σημειώθηκε σήμερα (12/9) το πρωί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη.

Ο 38 δράστης δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό με την 42χρονη σύζυγό του. Την σκότωσε σήμερα το πρωί στο σπίτι της στην Καλαμαριά και κατόπιν αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Μπάιρα, φίλο της οικογένειας, ο δράστης πήγε στη Σκύδρα όπου εκεί είναι το πατρικό του σπίτι, πήρε την καραμπίνα, και σκότωσε το πρωί την πρώην σύζυγό του στην Καλαμαριά.

«Του λέγαμε να φτιάξει την ζωή του, έψαχνε να βρει σπίτι. Την αγαπούσε πάρα πολύ. Είχαν πάρει διαζύγιο αλλά ήταν στα δικαστήρια. Υπήρχαν προστριβές. Αυτός έλεγε ότι την αγαπούσε».

Ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ στο πλευρό των παιδιών του ζευγαριού

Σοκ έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο πανελλήνιο η γυναικοκτονία που σημειώθηκε σήμερα (12/9) στην Καλαμαριά.

Εκεί, ένας 38χρονος αστυνομικός σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Δείτε επίσης: Καλαμαριά: Ποιος ήταν ο αστυνομικός που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε

Όλα συνέβησαν, περίπου στις 8:15 το πρωί. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο και δεν έμενε μαζί. Ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν κάνει δυο παιδιά, τα οποία ο δράστης είχε πάει και είχε αφήσει νωρίτερα στο σχολείο. Στη συνέχεια, πήγε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του επί της οδού Κομνηνών, την πυροβόλησε με μια καραμπίνα, πριν τελικά αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.

Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές για ενδοοικογενειακό πρόβλημα

Διαβάστε επίσης  Νέα Φιλαδέλφεια: Συνέλαβαν ύποπτο για τον φόνο του 29χρονου από ψεύτικο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Τα παιδιά την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

«Τους γνώριζα χρόνια, ήταν σε διάσταση τον τελευταίο χρονο, δεν ζούσαν μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος που γνώριζε το πρώην ζευγάρι.

«Δύσκολο όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά, είναι κρίμα», δήλωσε συνάδελφος του αστυνομικού.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού. Οι Αρχές εξετάζουν αν οι λόγοι του φονικού αφορούν σε αντιζηλία.

Πηγή: rthess.gr

Πηγή φωτογραφίας: Βασίλης Βερβερίδης (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)