Money Show 2023: Eπιστρέφει το μοναδικό πολυθεματικό γεγονός με 130 εκδηλώσεις σε τρεις ημέρες

Money Show 2023

Από τις 27 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου

Οι περίπου 130 εκδηλώσεις του Money Show 2023 που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 10.000 επισκέπτες.

Το μοναδικό πολυθεματικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας επιστρέφει στις 27-29 Ιανουαρίου, μετά από ανάπαυλα δυόμισι ετών λόγω της πανδημίας.

Το προφίλ του 31ου πολυσυνεδρίου Money Show, το οποίο αντλεί τη θεματολογία του -μεταξύ άλλων- από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις προκλήσεις στην ενέργεια που διαμορφώνουν νέο γεωπολιτικό πλαίσιο, τον πρωτογενή τομέα, τα ζητούμενα για την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, παρουσίασαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος και ο α΄αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης.

Δείτε επίσης: BALKANS MONEY SHOW 2023: Εκδήλωση με θέμα: “Αποτελεσματικότητα & καινοτομία στις ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης”

Το επιχειρηματικό και οικονομικό πολυσυνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency», διοργανώνεται από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Organotecnica, σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης»

Με σύνθημα «μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης», η φετινή διοργάνωση επιδιώκει ακριβώς αυτό: να αποτελέσει μοχλό εξέλιξης, δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργειών, όπως διευκρίνισε ο κ.Σαραντόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι κύριοι τομείς επί των οποίων αναπτύσσεται η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης είναι: τεχνολογίες, γεωργία και αγροδιατροφή, ενέργεια και περιβάλλον, υποδομές, τουρισμός και πολιτισμός, χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις και η μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικής περιοχής.

Διαβάστε επίσης  Ανοιξε το νέο 10όροφο κατάστημα Marks & Spencer στην Θεσσαλονίκη

«Η φετινή διοργάνωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μείζονες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η ενεργειακή κρίση και η ανάταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας» σημείωσε ο κ.Βλαχογιάννης, επισημαίνοντας ότι το Money Show μπορεί να δώσει καλύτερη εικόνα των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία γενικά και τη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα. Κεντρικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων και των επιχειρήσεων, εδραιωμένων αλλά και νέων. Για το προσχέδιο του προγράμματος της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.italchamber.gr/forum-money-show-2023/.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στο MONEY SHOW με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και με εκθεσιακή παρουσία από σημαντικούς φορείς & οργανισμούς όπως: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), ΑΑΔΕ, Διμερή Επιμελητήρια, Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Προξενικό Σώμα, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, EKETA, ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δήμος Πρεβέζης, Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Κατά της Απάτης, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, καθώς και από μεγάλες εταιρείες όπως: Εθνική Ασφαλιστική (χορηγός τίτλου), Skywalker, Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΑΕ), ZeniΘ, Hellenic Train, MOVYON,ALFA ROMEO, ELPEDISON, PWC, ΑΝΑΚΕΜ, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, East West Hellas, VIMAR, ΞΑΝΘΑΚΗΣ ATE, ΟΛΘ, Link ΕΚΑΤΟΣ, Alpha Plan, Σαμαράς & Συνεργάτες, Μαργαρόπουλος & Συνεργάτες, Manager’s Office, Precious Minds κα.