ΟΑΣΘ: Αυτά είναι τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που ήρθαν από την Κίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

ηλεκτρικά λεωφορεία ΟΑΣΘ

Πότε θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΟΑΣΘ βρίσκονται πλέον τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία από την Κίνα, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πόλη μέσα στην Ανοιξη.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των επιβατών μέσα στους επόμενους μήνες. Το ταξίδι τους από την Κίνα ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη υπό βροχή όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. Θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι απαραίτητες δοκιμές και αμέσως μετά θα βγουν στους δρόμους της πόλης, για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες επιβάτες.
Τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία έφτασαν υπό βροχή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την Κίνα, από όπου ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι τους και συγκεκριμένα από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εφτασαν τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «θα χρειαστεί να γίνει ο εκτελωνισμός των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, η ταξινόμηση και η προετοιμασία τους» και με δεδομένο ότι ήδη πραγματοποιούνται οι εργασίες για την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών που θα εγκατασταθούν, τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πόλη εντός της Άνοιξης.

Στη σχετική σύμβαση προβλέπεται, επίσης, η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και επτά κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή-ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

Πηγή: newsit.gr