«Οικολογία – Πράσινη Λύση»: Αμεσα Μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ

«Οικολογία - Πράσινη Λύση» Μητροπολιτικό πάρκο ΔΕΘ

Συνάντηση του Φίλιππου Γκανούλη με μέλη της Κίνησης Πολιτών

Η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φίλιππου Γκανούλη με τα μέλη της Κίνησης Πολιτών αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Ρία Καλφακάκου, Σάκη Κούγκουλο, Γιώργο Λιτσαρδάκη και Γιάννη Μαγκριώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Φίλιππος Γκανούλης συμφώνησε με την πρόταση της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ, που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και την ενοποίηση του πράσινου με τους χώρους του Τρίτου Σώματος Στρατού, την νέα παραλία, το ΑΠΘ και του περιαστικού δάσους.

Παράλληλα, στη συνάντηση έγινε αναφορά στην ανάγκη κατασκευής της Νέας ΔΕΘ, σε άλλο χώρο, εκτός του κέντρου της πόλης, με προτίμηση στην δυτική Θεσσαλονίκη, όπως είχε μελετηθεί, εδώ και χρόνια, μάλιστα πριν γίνουν έντονα ορατά τα σημάδια της κλιματικής κρίσης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι:

«Ως παράταξη από την πρώτη στιγμή, και όχι όψιμα, ταχτήκαμε υπέρ της μετατροπής του χώρου της ΔΕΘ σε ένα μητροπολιτικό πάρκο που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και η ποιότητα ζωής μας. Σε συνδυασμό με την διατήρηση κάποιων συγκεκριμένων κτιριακών εγκαταστάσεων και ήπιων εκθεσιακών δραστηριοτήτων, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την πόλη να αυξήσει το αστικό της πράσινο, να αποκτήσει ελεύθερους χώρους αναψυχής, να θωρακιστεί περαιτέρω αντιπλημμυρικά, να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, να ελαττώσει τους κυκλοφοριακούς φόρτους και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του κέντρου της πόλης.

Μια ευκαιρία που δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί, μακριά από κάθε λογική real estate που κάποιοι επιμένουν να προωθούν. Χαιρόμαστε που η άποψη αυτή κερδίζει συνέχεια έδαφος στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, δείγμα πως οι πράσινες λύσεις εκλαμβάνονται ως προαπαιτούμενο για ένα βιώσιμο αστικό περιβάλλον για όλους.»