Συγκίνηση στην τελευταία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Μητροπολίτης Ανθιμος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και πλήθος Μητροπολιτών

Ανήμερα των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η σημερινή Λειτουργία είναι ουσιαστικά η τελευταία στην οποία χοροστάτησε ο κ. Ανθιμος, καθώς από τις αρχές Αυγούστου έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Ιεράρχης της Θεσσαλονίκης.

Το παρών στη σημερινή Λειτουργία έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πλήθος Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου.

Για τον Μητροπολίτη Ανθιμο μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που εξήρε το έργο του τα 49 χρόνια που ήταν Μητροπολίτης (30 στην Αλεξανδρούπολη και 19 στην Θεσσαλονίκη). Επίσης, μίλησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (χάρισε στον κ. Ανθιμο εικόνα του Αγίου Δημητρίου) και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η λιτάνευση της εικόνας και ο Εσπερινός για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στα εφόδια που έλαβε από τους γονείς του από τα παιδικά χρόνια στον Πύργο Ηλείας (τόπο καταγωγής του) και τη θητεία του στην Αεροπορία.

Μητροπολίτης Ανθιμος