Τα πάντα στο “μενού” των πλειστηριασμών στη Βόρεια Ελλάδα – Στο “σφυρί” ακίνητα για μερικά χαρτονομίσματα

πλειστηριασμοί

Ενδεικτικά παραδείγματα για το τι μπορείτε να συναντήσετε

Εντύπωση προκαλεί η… γκάμα της λίστας των πλειστηριασμών τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μπορεί κανείς να βρει οικόπεδο για μόλις 100 ευρώ.

Τη συντριπτική πλειονότητα των διαδικασιών έχουν εκκινήσει εισπρακτικές εταιρείες. Οικόπεδα με κτίσματα, αγροτεμάχια, κατοικίες, συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα, αποθήκες είναι μόνο μερικά από τα ακίνητα που έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό, αν δεν μεσολαβήσει κάποια κίνηση από τους οφειλέτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλειστηριασμοί δεν διενεργούνται μία εβδομάδα πριν και μετά τις εκλογές, ενώ υπάρχει μια άτυπη συμφωνία υπουργείου Οικονομικών, τραπεζών και servicers να μην πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί τουλάχιστον για ακίνητα μικρής αναλογικά αξίας. Σημειώνεται ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να διενεργηθούν μέχρι τέλη Νοεμβρίου ανέρχονται σε πάνω από 180.000.

Συνήθως η πλευρά των πιστωτών δεν επιλέγει κατευθείαν την οδό του πλειστηριασμού, παρά μόνο ως έσχατο μέσο για την ανάκτηση οφειλών. Κυρίως δε, όταν ο οφειλέτης δεν έχει δείξει διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης για τη ρύθμιση του χρέους. Η λύση είναι η αναδιάρθρωση της οφειλής είτε με διμερή ρύθμιση, είτε μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Τι αφορούν οι πλειστηριασμοί

Σε κάθε περίπτωση το «μενού» των πλειστηριασμών που είναι αναρτημένοι, στην ηλεκτρονική πύλη πλειστηριασμών eauction.gr έχει από όλα.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Διαβάστε επίσης  Θα ταξιδέψουν για τις γιορτές οι Βορειοελλαδίτες - Αυξημένα κατά 25% τα φετινά ταξίδια για τα Χριστούγεννα

Οικόπεδο στο Ελεύθεριο – Κορδελιό βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 100 ευρώ(!). Η κατάσχεσή του έγινε για οφειλή 8.000 ευρώ.

Στη Θέρμη αποθήκη αναμένεται να πλειστηριαστεί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.700 ευρώ για ποσό οφειλής 50.000 ευρώ.

Κατάστημα στην Καλαμαριά για οφειλή 40.000 ευρώ, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 5.000 ευρώ.

Συνεργείο αυτοκινήτων με τιμή πρώτης προσφοράς 500 ευρώ

Συνεργείο αυτοκινήτων στα Γρεβενά για οφειλή 50.000 ευρώ έρχεται αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 500 ευρώ.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις όπως σε αυτή οφειλέτη στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού βγαίνουν περισσότερα του ενός ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. Αγροτεμάχιο με 100 ευρώ, έτερο με 200, ενώ τρίτο βγαίνει με τιμή προσφοράς 1000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση ισόγειο διαμέρισμα διαμέρισμα 116 τμ, στην Καστοριά βγαίνει σε πλειστηριασμό για 900 ευρώ.

Τριάντα ακίνητα του ίδιου οφειλέτη, στα Γρεβενά βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς από 621 ευρώ για αγροτεμάχιο έως 81.238 ευρώ για κατοικία.

Αγροτεμάχιο στη Φλώρινα βγαίνει στο σφυρί για 177 ευρώ για οφειλή που αγγίζει τις 25.000 ευρώ.

Αγροτεμάχιο με κατοικία 100 τμ στη Βέροια βγαίνει στο σφυρί για 5.000 ευρώ λόγω οφειλής 13.000 ευρώ.

Αποθήκη που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ορεστιάδα βγαίνει σε πλειστηριασμό για 450 ευρώ. Το ποσό οφειλής ήταν στα 19.000 ευρώ.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: voria.gr