Θεσσαλονίκη: 68 πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων το πρώτο τετράμηνο του 2023

Ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πραγματοποιήσαν πυρετωδώς το πρώτο τετράμηνο του 2023 οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν 68 πρόστιμα για έλλειψη ταυτότητας και λουριού στα ζώα συντροφιάς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τους ελέγχους σε κατοικίδια είναι η εξής:

«Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Βόλβης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο στη Βασιλίσσης Ολγας

Θεσσαλονίκη αστυνομικοί έλεγχοι κατοικίδια

Συγκεκριμένα:

• Ελέγχθησαν συνολικά τετρακόσιοι δέκα πέντε (415) ιδιοκτήτες ζώων και

• Βεβαιώθηκαν εξήντα έξι (66) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο (41 για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και 25 για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας) και δύο (2) διοικητικά πρόστιμα ύψους (500) ευρώ έκαστο για διατήρηση ζώου σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας δίχως προηγουμένως να υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.

Θεσσαλονίκη αστυνομικοί έλεγχοι κατοικίδια

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων».