Θεσσαλονίκη: Αγωγή έξωσης από τον “Ηρακλή” στον ΟΑΣΘ για οφειλές άνω των 12 εκατ. ευρώ

ΟΑΣΘ

Στόχος να προασπίσει τα συμφέροντα των 1.374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό

Ο προμηθευτικός συνεταιρισμός αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» προχώρησε στην επίδοση αγωγής έξωσης στον ΟΑΣΘ, για συνολικές οφειλές που μαζί με τους τόκους ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ

Στόχος είναι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να προασπίσει τα συμφέροντα των 1.374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό.

Ο συνεταιρισμός ενημερώνει πως χθες το απόγευμα έγινε η επίδοση της αγωγής από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως λέει, διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

«- από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του και μέχρι και σήμερα (δηλαδή μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ) συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και

Διαβάστε επίσης
ΟΑΣΘ: Συμμετοχή σε μικρού μήκους ταινία με θέμα την «αόρατη» αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

»- από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

»Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ.

»Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ», καταλήγει και παραθέτει τον ακόλουθο πίνακα:

πίνακας