Θεσσαλονίκη: Απείλησαν 48χρονο με πιστόλι και χειροβομβίδα για να τους δώσει 50000 ευρώ

Πρόστιμα κατάσχεση Θεσσαλονίκη

Υποτίθεται πως χρωστούσε τα χρήματα από παλαιότερη συνεργασία

Υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, δύο 48χρονοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Εκεί, απειλώντας να βλάψουν την ζωή του, την περιουσία και την επιχείρησή του, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι η εξής:

«Εξιχνιάστηκε έπειτα από την επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και δύο (2) 48χρονων ημεδαπών (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μητέρα και γιος εξέδιδαν και εκβίαζαν 22χρονη κοπέλα 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) 48χρονοι, μαζί με έναν (1) ακόμη συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού. Εκεί, μετερχόμενοι απειλές βλάβης της περιουσίας και της επιχείρησής του καθώς και απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των (50.000) ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».