Θεσσαλονίκη: «Αργοπεθαίνουν» τα καταστήματα στην κάτω πύλη του Ιπποκρατείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες της περιοχής στην οδό Κωνσταντινουπόλεως

Σε δεινή θέση βρίσκονται δεκάδες επαγγελματίες που βρίσκονται στην οδό Κωνσταντινουπόλως και συγκεκριμένα κοντά στην κάτω πύλη του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στην Θεσσαλονίκη.

Αιτία είναι το γεγονός πως σχεδόν τρία χρόνια η πύλη παραμένει κλειστή λόγω των μέτρων που λήφθησαν κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Και μπορεί τα… δύσκολα να πέρασαν, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές κρατούν κλειστή την πόρτα (με ελάχιστες εξαιρέσεις στη διάρκεια του 24ωρου).

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ανθρώπους της αγοράς που βρίσκονται στα σημείο. Μιλώντας στο Thes.gr περιγράφουν μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Οπως λέει χαρακτηριστικά η επιχειρηματίας, Δέσποινα Καταφυγιώτου, όλη η περιοχή στηρίζεται στο νοσοκομείο και την κίνηση που υπήρχε από τους πολίτες που το επισκέπτονταν. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά των επιχειρηματιών έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα μαγαζιά να κλείνουν και άλλοι να βρίσκονται στα πρόθυρα να βάλουν λουκέτο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: “Δώρα ζωής” από 58χρονο που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο

Ανεργία και ανασφάλεια

Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι επαγγελματίες που έχουν δει το τζίρο τους να πέφτει. Από το κλείσιμο της πύλης έχει προκληθεί ανασφάλεια στον κόσμο που μένει στην περιοχή, καθώς από την στιγμή που πέφτει το σκοτάδι η κίνηση είναι ελάχιστη και η περιοχή έχει υποβαθμιστεί με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή όλων.

Από την άλλη, έχουν χαθεί τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς ιδιοκτήτες καταστημάτων αναγκάζονται να απολύσουν εργαζομένους ώστε να διατηρήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους.

Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο

Φωνή βοώντος

Συνεχείς είναι οι οχλήσεις των επαγγελματιών της περιοχής προς τις αρμόδιες αρχές, όπου τους θέτουν το πρόβλημα. Οπως αναφέρουν, έχουν προχωρήσει σε σειρά ενεργειών προς τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, το δήμο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο κ.α., ωστόσο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει η πύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα συμβεί μόλις δοθεί το πράσινο φως από την κεντρική υγειονομική υπηρεσία, ενώ σημειώνουν πως το ίδιο συμβαίνει και στις περιπτώσεις άλλων νοσοκομείων που έχουν παραπάνω από δύο πύλες.

Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο