Θεσσαλονίκη: Δύο νέες γραμμές λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης λόγω FlyOver – Σε ισχύ μία από σήμερα (24/11)

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης flyover

Για τη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας

Σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.» έθεσε σε λειτουργία μία νέα γραμμή στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τέθηκε σε λειτουργία η 3η «υποστηρικτική» γραμμή από τις τέσσερις που σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας στην Θεσσαλονίκης για το fly over.

Πρόκειται για τη νέα γραμμή, με κωδικό 55Υ «ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΤΕΛ – Ν.Σ.Σ.», που εκτελείται με 6 λεωφορεία, τις καθημερινές.

Στις αρχές του μήνα, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.» , ενέταξε στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, άλλες 2 «υποστηρικτικές γραμμές», με κωδικό 43Υ και 45Υ, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Ακόμη μια νέα γραμμή την 1η Δεκεμβρίου

Η 4η νέα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 36X: «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ» , με αφετηρία Α.Σ. ΙΚΕΑ και Τέρμα Τ.Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, θα ξεκινήσει την 1-12-2023, με 8 λεωφορεία της “ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.” και δημιουργήθηκε στα πλαίσια της επείγουσας αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έναρξης κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (flyover).

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Κλείνει σήμερα για μισή ώρα ο Περιφερειακός λόγω FlyOver

Συνολικά και σε διάστημα ενός μηνός, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», προσέθεσε 36 αστικά λεωφορεία στο σύστημα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, δυνητκής μεταφορικής ικανότητας 24.000 επιβατών ημερησίως, πράγμα που σημαίνει, έως 20.000 Ι.Χ. λιγότερα, εαν το επιβατικό κοινό επιλέξει τη δημόσια συγκοινωνία στις γραμμές αυτές.

«ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.»: Στα 235 τα αστικά λεωφορεία

Με τα 36 αυτά λεωφορεία, που απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», ενισχύει την αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, με 235 λεωφορεία και 650 οδηγούς, που δίνουν τη μάχη της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Αναφερόμενος στην προσθήκη των 4 νέων γραμμών, ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., Στέφανος Τσόλης, καλεί τους Θεσσαλονικείς, «να χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, καθώς, υπάρχουν πλέον πολλές συμφέρουσες επιλογές, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, με πολύ μικρό κόστος εισιτηρίου και διάρκεια δρομολογίου, μικρότερη απ΄αυτή ενός Ι.Χ.» .

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις στάσεις και τα ωράρια, μπορούν να βρουν οι επιβάτες στον ιστότοπο του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στο ενιαίο σύστημα τηλεματικής ΚΤΕΛ/ΟΑΣΘ.