Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης αφέθηκε ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης, μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου το 2021.

Ο γιατρός από την Θεσσαλονίκη, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με όρο να καταβάλει εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, πράξη την οποία ο κατηγορούμενος γενικός χειρουργός αρνήθηκε.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Όπως έγινε γνωστό, στην απολογία του, τόνισε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ενώ επικαλέστηκε την εμπειρία του σε τέτοιους είδους επεμβάσεις, τονίζοντας ότι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 3.000 χειρουργεία.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση ο ίδιος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία κι ερωτηματικά για την 17χρονη που έπεσε στο κενό από γέφυρα στον ΒΟΑΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον γιατρό που τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε 14χρονη που κατέληξε

Η πρώτη, κατά το κατηγορητήριο, συνδέεται με την υπογραφή της ανήλικης ενόψει του χειρουργείου την οποία φέρεται να πλαστογράφησε, ενώ η δεύτερη με το οπτικό υλικό από την επέμβαση, όταν αυτό ζητήθηκε από τους γονείς της 14χρονης ενόψει της προσφυγής τους στην Ποινική Δικαιοσύνη. Και για τα δύο αυτά αδικήματα ισχυρίστηκε πως είναι αθώος.

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών (προς 5 ευρώ/ημερησίως) για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση – με θάνατο μίας 42χρονης – προηγήθηκε καταδίκη του σε φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή, ποινή η οποία κατέστη ήδη αμετάκλητη.

Για την παραπομπή του ή μη σε δίκη για την υπόθεση της ανήλικης Γεωργίας θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.

Πηγή: newsit