Θεσσαλονίκη: Ενταση στα Δικαστήρια κατά την άφιξη των 49 συλληφθέντων του ΑΠΘ

Ενταση επικράτησε σήμερα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που ήρθαν για συμπαράσταση στους 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ.

Οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ δεν επέτρεπαν – πλην των γονέων των συλληφθέντων – σε άλλα άτομα να μπουν στο κτήριο ως ένδειξη συμπαράστασης στους 49, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης τα 49 άτομα τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο 16 Μαρτίου, κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δίωξη στους 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ

Οι συλληφθέντες μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας θα δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο εισαγγελέας σε βάρος όλων άσκησε ποινικές διώξεις για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αλλά και για απείθεια στους 48 από τους 49 επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο αλληλέγγυοι, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αλλά και γονείς των συλληφθέντων.

Πηγή: newsit.gr