Θεσσαλονίκη: Επιθεώρηση Αγγελούδη στα έργα στη Γούναρη – Ακολουθεί η Αριστοτέλους

Πλατεία Ναυαρίνου

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της δημοτικής αρχής

Ο Στέλιος Αγγελούδης επιθεώρησε τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής για την υπομονή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών. «Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις που κάναμε για την αποκατάσταση ενός ιστορικού δρόμου, ενός τουριστικού δρόμου, της Δημητρίου Γούναρη και πλέον μπορούμε να μετακινηθούμε στη δεύτερη επιλογή που έχουμε κάνει προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες και οι ζημιές από την πολυχρησία στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους», ανέφερε ο δήμαρχος.

Μετά τη Δ. Γούναρη και την πλατεία Αριστοτέλους, μέλημα της διοίκησης, όπως επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε έναν δρόμο που ταλαιπωρεί δικυκλιστές, οδηγούς, κατοίκους της Άνω Πόλης, ασθενείς και ασθενοφόρα που κινούνται προς το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε παρέμβαση στον πολύπαθο δρόμο της Ελένης Ζωγράφου προκειμένου να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τους κραδασμούς που δημιουργούν προβλήματα», υπογράμμισε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι «η αποκατάσταση γίνεται με δύο τρόπους. Ή ξηλώνεις αυτό τον δρόμο και τον κάνεις από την αρχή με άλλες προδιαγραφές και όχι κακοτεχνίες ή κάνεις παρεμβάσεις οι οποίες να μπορούν να μειώσουν όσο περισσότερο το πρόβλημα. Εξήγησε ότι θα υπάρξει παρέμβαση «με μια στρώση τσιμεντοκονιάματος από την περιοχή της Ολυμπιάδος μέχρι το νοσοκομείο (Άγιο Δημήτριο). Αν δούμε ότι αυτό έχει όντως αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε μέχρι και την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Διαφορετικά θα πρέπει να δούμε στο τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, γιατί υπάρχει και κόστος και το πρόβλημα το κυκλοφοριακό. Άρα από τις δύο λύσεις που έχουμε, επιλέγουμε άμεσα αυτή για να δούμε το αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αγγελούδης, με αφορμή την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων στην Δ. Γούναρη έκανε έκκληση στους δημότες να ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου η πόλη να μένει καθαρή. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Πριν από λίγο διαπίστωσα ότι κάποιοι κατέβασαν χθες το βράδυ κάποια ογκώδη. Τους παρακαλώ πάρα πολύ να τηλεφωνούν και μέσα σε 24 ώρες η υπηρεσία του δήμου είναι έτοιμη να τα πάρει και να τα μεταφέρει εκεί που πρέπει. Δεν υπάρχει λόγος να λερώνουμε αυτή την όμορφη πόλη».

Τον Στέλιο Αγγελούδη, συνόδευε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ