Θεσσαλονίκη: “Γέφυρα ζωής” για 16χρονο από την Κοζάνη που κατανάλωσε παραφλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη

Η μητέρα του δήλωσε ότι βρισκόταν λίγο πριν την ανακοπή

“Γέφυρα ζωής” για την μεταφορά 16χρονου από την Κοζάνη, που κατανάλωσε αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτου, στη Θεσσαλονίκη έστησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο ανήλικος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατανάλωσε το υγρό και διακομίστηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σε κρίσιμη κατάσταση, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δοθεί φάρμακο – αντίδοτο. Έτσι, αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά του αντίδοτου, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Ηταν ελάχιστα πριν την ανακοπή»

Η μητέρα του 16χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Το λέω, το τονίζω και αυτό είναι που φωνάζω, καλά που ήταν εδώ οι άνθρωποι στην Κοζάνη και σώσανε το παιδί μας. Αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, γιατί το παιδί μας, όπως μας είπαν ήταν ελάχιστα πριν την ανακοπή. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί μας δεν έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα».

Ο έφηβος διακομίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου τη Μεγάλη Τετάρτη. «Η κατάστασή του ήταν μη συμβατή με τη ζωή ήταν θέμα δευτερολέπτων να κάνει ανακοπή και αν γινόταν ανακοπή δεν θα γυρνούσε πίσω. Παραμείναμε στο χώρο χωρίς να εφημερεύουμε και το βράδυ δεν αφήσαμε το παιδί για να πάει καλά», εξήγησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος.

«Επειδή είναι ακριβό το αντίδοτο δεν υπάρχουν πολλές δόσεις και πήραμε σχεδόν όλες τις δόσεις από όλο τον ελλαδικό χώρο», είπε.

«Να ευχαριστήσουμε και την αστυνομία, η οποία δύο φορές έστησε γέφυρα ζωής προκειμένου να βρεθούν και να μεταφερθούν άμεσα τα αντίδοτα στο νοσοκομείο της Κοζάνης», λέει η μητέρα του έφηβου.

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου

Την επόμενη ημέρα ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ.

«Έβλεπα αυτό το παιδί σαν να έβλεπα τον γιο μου. Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά να μη δώσω τα μέγιστα, όπως όλοι οι συναδελφοι».

Η οικογένεια του 16χρονου αλλά και οι γιατροί κάνουν έκκληση για ενίσχυση της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Κοζάνης.

«Πρέπει να στελεχώσουμε τις ΜΕΘ, ήδη υπάρχει αξιόλογο προσωπικό, αλλά προφανώς δεν φτάνει», λέει η μητέρα του 16χρονου.

Πηγή: newsbomb.gr