Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο για τον θάνατο του μικρού αγοριού

ΟΕΓΝΕ Εντατική Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία κορονοϊός

Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4,5 ετών αγοράκι

Ενα αγοράκι από την Θάσο κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη όπου και νοσηλευόταν.

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του αγοριού και έδωσε περισσότερα στοιχεία για το θάνατο του παιδιού.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θετικός στον στρεπτόκοκκο ήταν ο 4χρονος που πέθανε στο Ιπποκράτειο

Η ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο

«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου».