Θεσσαλονίκη: Kαταδικάστηκε πρώην στέλεχος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ για απιστία στα κυλικεία

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απιστία, συνδεόμενη με τη διαχείριση των κυλικείων του Πανεπιστημίου, κατά την περίοδο 2005-12, τα οποία διαχειρίζονταν και εκμίσθωνε η Εταιρεία.

Θεσσαλονίκη: Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον κατηγορούμενο ποινικές ευθύνες για μη είσπραξη κοινόχρηστων δαπανών, ύψους 450.000 ευρώ, με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων.

Είχε προηγηθεί έρευνα του ΣΔΟΕ κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας είχε σχηματιστεί δικογραφία και για ανεξόφλητα μισθώματα, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πάλι με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων. Για το σκέλος των μισθωμάτων ο ίδιος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ήδη σε πολυετή κάθειρξη και η δίκη ενώπιον του Εφετείου εκκρεμεί.

Απολογούμενος στο δικαστήριο που τον καταδίκασε σε 6ετή κάθειρξη, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι ο ίδιος ήταν απλά υπάλληλος και την ευθύνη της διοίκησης την είχε, όπως είπε, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ, όπου θέσεις προέδρου και αναπληρωτή προέδρου καταλάμβαναν, ex officio, ο εκάστοτε πρύτανης και ο αναπληρωτής του. Επιπλέον στην απολογία του υποστήριξε ότι υπήρχε μία πολιτική “ανοχής” προς τους μισθωτές και πρόσθεσε ότι δεν επρόκειτο για δημόσιο αλλά για ιδιωτικό χρήμα.

Διαβάστε επίσης
ΑΠΘ: Δωρεά μικρογλυπτών για την εξέλιξη του ανθρώπου στο Τμήμα Ιατρικής (ΦΩΤΟ)

Κατά της παραπάνω απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (το ίδιο ίσχυε και για την προηγούμενη καταδίκη του).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *