Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία η άσκηση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στην Θεσσαλονίκη.

Η άσκηση ετοιμότητας διοργανώθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Fraport Greece, φορέα λειτουργίας και διαχείρισης του Αερολιμένα, ενώ συμμετείχαν και ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Το σενάριο αφορούσε έκνομες ενέργειες στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα και πιο συγκεκριμένα, την ύπαρξη βόμβας με ραδιολογικό παράγοντα με ταυτόχρονη ομηρία επιβατών εντός του τερματικού σταθμού από ένοπλους δράστες.

Στόχος της άσκησης ήταν ο έλεγχος των σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των εμπλεκόμενων φορέων και της δια-λειτουργικότητας αυτών κατά την αντιμετώπιση του συμβάντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Fraport Greece, αναφορικά με την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας των 14 περιφερειακών αερολιμένων που διαχειρίζεται η εταιρία.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε αστυνομικό για προώθηση μεταναστών στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο

Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο

Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο