Θεσσαλονίκη: Με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης

Θεσσαλονίκη Αγγελούδης ΗΠΑ

Συζητήθηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος που έχει η πόλη σε ολόκληρη την περιοχή

Την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Maria Olson υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης.

Παρουσία και του Γενικού Προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Jerry Ismail η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον αναβαθμισμένο ρόλο της Θεσσαλονίκης και τη σημαντική θέση της ως δυναμικού διαμετακομιστικού. εμπορικού και εκπαιδευτικού κέντρου στη ΝΑ Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διαρκώς αυξανόμενη αμερικανική παρουσία στην πόλη και ευρύτερα στη βόρεια Ελλάδα, με την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών project από εταιρείες – κολοσσούς όπως η Pfizer, η Deloitte, η Chubb κ.α., πρωτοβουλίες που επιβεβαιώνουν πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε έναν κορυφαίο επενδυτικό προορισμό με προφανή οφέλη για την τοπική οικονομία και τη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού ενισχύεται με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, έργο το οποίο προχωρά άμεσα με τη δημοπράτησή του.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αν χρωστάτε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πως να πληρώσετε

Σχετικά με τη διοργάνωση του Europride στα τέλη Ιουνίου, ο κ. Αγγελούδης στάθηκε το δημοσίευμα των New York Times για τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους 52 προορισμούς στον κόσμο που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί το 2024 και τις ιδιαίτερες αναφορές στο Europride και ενημέρωσε την κα. Olson πως η πόλη ετοιμάζεται εντατικά για μια πραγματική Γιορτή Υπερηφάνειας, Συμπερίληψης και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα. «Εμείς διαλέγουμε την αγάπη και την καλοσύνη και την ενότητα και τη συμπερίληψη» τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη στο πρόσφατο μήνυμα που έστειλαν από κοινού καταδικάζοντας τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη Αγγελούδης ΗΠΑ