Θεσσαλονίκη: Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού (ΦΩΤΟ)

Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού πραγματοποιείται σήμερα (24/9) στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στα κιόσκια που έχουν στηθεί μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, φαρμακοποιοί και εταιρείες ενημερώνουν τον κόσμο για φάρμακα και άλλα σκευάσματα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αρκετά μεγάλο, καθώς πολλοί πλησιάζουν στα κιόσκια για να ενημερωθούν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ, για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως εμβολιασμός των ενηλίκων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, χρήση αναπνευστικών συσκευών, έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και ασφαλής διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Θεσσαλονίκη εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Επίσης, υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά τη μείωση του πόνου του εμβολιασμού, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη, αλλά και τον τρόπο ζωής και την αναπαραγωγική υγεία.

Θεσσαλονίκη εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Δρόσος Τσαβλής και η αντιπεριφερειάρχης υγείας Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Διαβάστε επίσης  Ανοιξε το νέο 10όροφο κατάστημα Marks & Spencer στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Στόχος του ΦΣΘ παραμένει η ανάδειξη της λειτουργίας των φαρμακείων ως μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της παροχής και επιπλέον υπηρεσιών μέσα από αυτά, με πολλαπλά οφέλη για τη δημόσια υγεία.

Θεσσαλονίκη εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00.

Παρόλα αυτά, αργότερα θα υπάρξει και μια έκπληξη από τον ΦΣΘ.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, δίπλα από το Βασιλικό θέατρο, ο βασιλιάς της κωμωδίας ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ και οι μουσικοί σωματοφύλακές του MONIE & MONIE CONNIENTE θα δώσουν μια μοναδική μουσικοχορευτική ιαματική παράσταση, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Σωτήρης Δασκάλου (τενόρο σαξόφωνο), Λεωνίδας Βλάχος (τρομπέτα), Φώτης Μίγγας (τρομπόνι,) Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης (φωνές), Παύλος Παφρανίδης (νυκτά έγχορδα), Παύλος Αζναουρίδης – Γιώργος Κοκκινάκης (ενορχήστρωση-επεξεργασία ήχων), Λάζαρος Γρεκός pSari visual (video- photos), Αλκμήνη Τριγωνάκη (ενδυματολογική επιμέλεια) και Διογένης Δασκάλου (stand up comedy -σοπράνο σαξόφωνο- κείμενα μουσική επιμέλεια).

Θεσσαλονίκη εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού