Θεσσαλονίκη: «Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται», δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης που κατέληξε

δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Τι είπε για τον γιατρό που της τοποθέτησε το γαστρικό δακτύλιο

Δηλώσεις για τον γιατρό που τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο στην 14χρονη από την Επανομή Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε αργότερα, έκανε ο ιερέας πατέρας της.

«Πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, είναι στα χέρια της η υπόθεση. Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται» τόνισε ο ιερέας πατέρας της 14χρονης, Βησσαρίων Καντούνης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για ιατρικό λάθος, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Σε ερώτηση για το πώς είναι η οικογένεια μετά την απώλεια της κόρης τους, είπε: «Είναι δύσκολο διότι η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όπως ήταν η Γωγώ, δεν συνηθίζεται εύκολα. Μπορεί να με καταλάβει μόνο όποιος έχει χάσει παιδί».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον γιατρό που τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε 14χρονη που κατέληξε

«Η οικογένεια αισθάνεται δικαίωση, όμως ο πόνος παραμένει αβάστακτος», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Κική Πακιρτζίδου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το χαμόγελο της 14χρονης Γεωργίας έσβησε τον Ιούνιο 2021, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου επειδή είχε επιπλέον κιλά και έπεφτε θύμα bullying στο σχολείο από συμμαθητές της.

Οι επιπλοκές της επέμβασης τής κόστισαν τη ζωή. Η 14χρονη μετά την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική και αφού πήρε εξιτήριο νόσησε από περιτονίτιδα που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά κατέληξε.

Ο πατέρας της, από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο για ιατρικό λάθος και ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της θανατηφόρας έκθεσης από δόλο, για πλαστογραφία και για υπεξαγωγή εγγράφου.