Θεσσαλονίκη: Ομόφωνο “ναι” από το δημοτικό συμβούλιο στην πρόταση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

δημαρχείο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δημαρχείο Θεσσαλονίκης δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Θα κατατεθεί και στα άλλα τρία συμβούλια των Δήμων

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης έκανε ομοφώνως αποδεκτή την πρόταση να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη ως απόδοση τιμής σε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα.

“Χαίρομαι, γιατί καθένας θεωρεί τον Μίκη δικό του, ίσως για διαφορετικούς λόγους. Και αυτό ακριβώς ήταν το μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι αυτή η μετονομασία “θα θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες και την τέχνη του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε την Ελλάδα μεγαλύτερη και γνωστή στα πέρατα της Οικουμένης”.

Ο κ. Ζέρβας εξήγησε ότι στο πλαίσιο κοινής δράσης με τους Δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη η πρόταση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη θα κατατεθεί και στα άλλα τρία Δημοτικά Συμβούλια, καθώς η οδός Λαγκαδά διατρέχει και τους τέσσερις δήμους.

“Χαίρομαι για την κοινή στάση και τη θέση των τριών συναδέλφων που συμφώνησαν και από κοινού πλέον προχωρούμε”, σχολίασε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι η οδός Λαγκαδά διατρέχει λαϊκές γειτονιές, τις οποίες ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε ιδιαίτερα.

Διαβάστε επίσης
Ζέρβας: "Υμνος στην επιστήμη, τιμή για τη Θεσσαλονίκη"

Αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη “ενός μέγιστου Έλληνα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *