Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών για την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο – «Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστές»

πορεία συγκέντρωση Τέμπη Θεσσαλονίκη

Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για συγκάλυψη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Θεσσαλονίκη: Οι διαδηλωτές αντιδρούν για την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Τα άτομα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Κρατώντας πανό και πλακάτ, φωνάζουν συνθήματα κατά του κράτους αλλά και κατά της κυβέρνησης και της Αστυνομίας.

«Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστές», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν.

«H πρόταση της εισαγγελέα Μαρίας – Ελένης Νικολού, για απαλλαγή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων, και ταυτόχρονα για καταδίκη της μητέρας της 12χρονης για το σύνολο των κατηγοριών, συμπυκνώνει όλη τη λειτουργία της κρατικής μαφίας και έρχεται σαν συνέχεια των ως τώρα μεθοδεύσεων συγκάλυψη», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ ακολουθούν την πορεία, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thestival.gr