Θεσσαλονίκη: Πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής ο εγκέφαλος κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ

Χαλκιδική αστυνομία

Τι αναφέρει η αστυνομία

Οπως ανακοίνωσε σήμερα (1/12) η αστυνομία, εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Εγκέφαλος του κυκλώματος εικάζεται ότι είναι πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, ο οποίος άφησε σχετικά πρόσφατα το αξίωμά του, αποχωρώντας από την ομάδα μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επίσημη ενημέρωσή της η Ελληνική Αστυνομία, οι απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ γίνονταν μέσω εικονικής συνταγογράφησης ιατροτεχνολογικών υλικών, με την συνολική ζημία του Οργανισμού να ανέρχεται στα 539.847 ευρώ!

Προς το παρόν έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 33 άτομα.

Φερόμενος αρχηγός της σπείρας είναι ένας πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι δύο λογιστές, ένας ιατρικός επισκέπτης και ένας βενζινάς.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε μέσω ίντερνετ πολίτες – 8955 ευρώ η λεία της

Οι 29 γιατροί που έγραφαν τα ιατροφαρμακευτικά υλικά με ΑΜΚΑ εν αγνοία των πολιτών, ήταν ογκολόγοι και ουρολόγοι.

Τα υλικά ήταν κυρίως καθετήρες και συσκευές έκχυσης φαρμάκων για καρκινοπαθείς. Οι καθετήρες ήταν περίπου 150 ευρώ και οι συσκευές καρκινοπαθών από 500 έως 1.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω εικονικής συνταγογράφησης ιατροτεχνολογικών υλικών.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, επιχείρηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος με αποτέλεσμα τη σύλληψη -5- μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη -33- άτομα».

Πηγή: mynews.gr