Θεσσαλονίκη: Πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο «Παπαγεωργίου» – Παρών ο Αδωνις Γεωργιάδης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους αναισθησιολόγους

Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο διεξαγωγής του πρώτου επί πληρωμή απογευματινού χειρουργείου.

Ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 16:00, προκειμένου να δώσει το «παρών» στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ΑΧΕΠΑ.
«Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» είπε ο υπουργός, όπως ακούγεται και στο βίντεο.

απογευματινό χειρουργείο Παπαγεωργίου Γεωργιάδης

Σημειώνεται ότι τέσσερα χειρουργεία θα διεξαχθούν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

απογευματινό χειρουργείο Παπαγεωργίου Γεωργιάδης

Η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη

«Με τους Υφυπουργούς Υγείας κ. Θεμιστοκλέους και Βαρτζόπουλο βρεθήκαμε σήμερα στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» όπου και πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Απογευματινά Χειρουργεία στο ΕΣΥ. Ο πρώτος ασθενής, ο κύριος Εμμανουηλίδης Γιάννης 67 ετών, περίμενε για να χειρουργηθεί από το 2019, προσήλθε για αρθοπλαστική γόνατος. Έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε. Παράλληλα με το χειρουργείο αυτό, στο ίδιο Νοσοκομείο έγιναν άλλα 2 χειρουργεία.

«Παπαγεωργίου», «ΑΧΕΠΑ», Νοσοκομείο Καβάλας και Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως τα Νοσοκομεία που πραγματοποίησαν χειρουργεία πρώτα από όλη την Χώρα. Τελικά η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό σε αυτή τη Μεταρρύθμιση. Από αύριο ξεκινούν σε πολλά ακόμη Νοσοκομεία και την Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό». Παρά και τους δικούς μας φόβους η Μεταρρύθμιση φαίνεται ότι ξεκινά πολύ καλά και οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού κατά δεκάδες σε όλη τη Χώρα.

Αισθάνομαι Υπερήφανος που δεν διστάσαμε και προχωρήσαμε αυτή την φορά στην πράξη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis για την Εμπιστοσύνη του και τον Υφυπουργό @mthemisto για την σκληρή του δουλειά. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους χειρουργούς, τους αναισθησιολόγους, τους νοσηλευτές και όλο το λοιπό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας, που από τις πρώτες κιόλας μέρες της Μεταρρύθμισης έδωσαν Ψήφο Εμπιστοσύνης».

Το κόστος των σημερινών χειρουργείων θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας, ενώ για τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το κόστος.

απογευματινό χειρουργείο Παπαγεωργίου Γεωργιάδης

Όσον αφορά στην Αθήνα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, στον Ευαγγελισμό ειδικότερα.

απογευματινό χειρουργείο Παπαγεωργίου Γεωργιάδης

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας έφαγε σε κεντρικό κατάστημα εστίασης που ανήκει στον Αντώνη Ρέμο.

«Ήρθαμε Θεσσαλονίκη σήμερα, με τους συνεργάτες μου για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία. Ο φίλος μου όμως, ο
@antonisremos, μας κάλεσε να φάμε στο μαγαζί του στο κέντρο της πόλης, το DaCristo. Ένα υπέροχο εστιατόριο αλλά και με την δυνατότητα αγοράς πολλών ιδιαίτερων γεύσεων. Πραγματικά εκπληκτικό. Του εύχομαι καλορίζικο» έγραψε σε ανάρτησή του.

Πηγή φωτό: Eurokinissi