Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική λόγω της καταιγίδας

πτώση δέντρων Θεσσαλονίκη Τούμπα

Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει εδώ και περίπου μία ώρα τη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, δέχονται τις πρώτες κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια αλλά και πτώσεις δέντρων μετά την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.

Στην οδό Κούσκουρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε δέντρο στο οδόστρωμα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής να προσπαθούν αυτή την ώρα να το απομακρύνουν.

@thes.gr Εντονη καταιγίδα στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια #thesgr #θεσσαλονικη #fy #fyp #thessaloniki ♬ Meant To Be – The Ambientalist

Το τούνελ της οδού Αγίων Πάντων έχει κλείσει καθώς πλημμύρισε από την σφοδρή βροχόπτωση.

Δείτε επίσης: Ποτάμια οι δρόμοι στην Θεσσαλονίκη – Στο “κόκκινο” η κίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πτώσεις δέντρων έχουν αναφερθεί και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης. Στους δρόμους για να συνδράμουν στις αρχές έχουν βγει και εργαζόμενοι στους δήμους.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και δύο μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Συγκεκριμένα, στην οδό Λαγκαδά για μία μητέρα με το παιδί της από αυτοκίνητο και στην οδό Ταντάλου για μία ηλικιωμένη από το σπίτι της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αναμένεται να αυξηθούν.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε κατάστημα ψιλικών στην Δωδεκανήσου έχει πλημμυρίσει, ενώ τρύπησε και η οροφή του.

Επίσης, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι στην οδό Αποστόλου Παύλου είδαν το δρόμο να μετατρέπεται σε ποτάμι. Είχαν χαρακτηριστικό το βίντεο μπροστά από το τουρκικό προξενείο με την ταχύτητα του νερού να ξηλώνει κυβόλιθους μπροστά στο φανάρι στη συμβολή με Αγίου Δημητρίου, με τα οχήματα να πέφτουν μέσα σε αυτήν με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές.

@thes.gr Η δύναμη του νερού ξηλωσε μέρος του δρόμου στην οδό Αποστόλου Παύλου #thessaloniki #fyp #fy #θεσσαλονικη #thesgr ♬ When I See You – Gabriel Albuquerqüe & Piano House

Κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω της καταιγίδας

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οδηγοί και πεζοί εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας στην Θεσσαλονίκη.
Από τις 16:00 που ξεκίνησε η σφοδρή βροχή και το χαλάζι, έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στους δρόμους.

Αρκετοί έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στα βίντεο από το κέντρο της πόλης, στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, στην οδό Κουντουριώτη αλλά στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Ιωνος Δραγούμη.

Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν για την Εθνικής Αμύνης αλλά και την Ανδρέα Παπανδρέου στην Νεάπολη.

Την ίδια στιγμή, η κίνηση στους δρόμους “χτυπά κόκκινο” καθώς φρακαρισμένες είναι κεντρικές αρτηρίες, όπως Εγνατία και Τσιμισκή, αλλά και ο Περιφερειακός.

*Φωτογραφία αρχείου