Θεσσαλονίκη: Σε γήπεδο μπάσκετ μετατρέπεται σήμερα και αύριο η πλ. Αριστοτέλους στη μνήμη του Άλκη Καμπανού 

Σε γήπεδο μπάσκετ μετατρέπεται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, σήμερα και αύριο η πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το 2o Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και το Παράρτημα Αθλητικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:

“Ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονική επίθεση που στέρησε τη ζωή του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο και πολύ περισσότερο τους κατοίκους της πόλης, φαίνεται πως τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει, με τα περιστατικά οπαδικής βίας να συνεχίζουν να λαμβάνουν και πάλι ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με το φόβο ότι μπορεί επόμενο θύμα να είναι «προ των πυλών», ειδικά αν αναλογιστούμε τη συχνότητα αλλά και τη βιαιότητα των τυφλών οπαδικών χτυπημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας καταγράφονται αλλεπάλληλες οπαδικές επιθέσεις οι οποίες σοκάρουν και δημιουργούν την αίσθηση ότι από θαύμα μέχρι και σήμερα δεν θρηνήσαμε νέο θύμα.

Για να αντιστραφεί η καθεστηκυία αυτή κατάσταση θα πρέπει να γίνουν πολλά σε όλα τα επίπεδα και από όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση και μετά την περσινή διοργάνωση, η οποία αγκαλιάστηκε από αστυνομικούς και πολίτες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών και το Παράρτημα Αθλητικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 2ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3, στις 27 και 28 Μαΐου, στην μεταμορφωμένη σε γήπεδο μπάσκετ Πλατεία Αριστοτέλους στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Στόχος μας είναι αφενός να μην ξεχαστεί ο Άλκης, στην θέση του οποίου θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί και αφετέρου να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, από την καρδιά της Θεσσαλονίκης προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι «Ο αθλητισμός ενώνει».

Διαβάστε επίσης  Τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε μπροστά σε κόσμο - Αγριο επεισόδιο στην Φλώρινα

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς του Αλκή, κυρία Μελίνα Κακουλίδου και κύριο Αριστείδη Καμπανό οι οποίοι και φέτος αποδέχονται και στηρίζουν ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία μας.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και φέτος το Live Without Bullying, στην προσπάθεια αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, αλλά και συμβάλλοντας στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών στο χώρο του αθλητισμού παρουσιάζοντας τον πρώτο οδηγό – διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, αθλητές και σε όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται σε αθλητικούς χώρους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Αστυνομικοί που είναι μέλη της ΕΑΥΘ ή της ΑΕΑΕ και όσοι πολίτες επιθυμούν.

Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς και θα αποτελούνται από τουλάχιστον έναν (1) Αστυνομικό έκαστη.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τον αρχηγό κάθε ομάδας, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικά Αστυνομικός μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο [email protected] και στο [email protected] μέχρι την Παρασκευή 19-5-2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τριπόντων και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, με τις φανέλες της αγαπημένης σας ομάδας, για να στείλουμε και φέτος το μήνυμα, από το ομορφότερο σημείο της Ελλάδας, ότι «Ο αθλητισμός ενώνει»”.