Θεσσαλονίκη: Στα χρώματα του ροζ η Νέα Παραλία για το 10ο Sail For Pink (ΦΩΤΟ)

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

«Η ελπίδα είσαι ΕΣΥ!», ήταν το κεντρικό σύνθημα

Στη Νέα Παραλία της πόλης πραγματοποιήθηκε το 10ο Sail For Pink που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ελπίδα είσαι ΕΣΥ!», σήμερα το πρωί αρκετός κόσμος βρέθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα 10 χρόνια Sail For Pink, με σκοπό να ενημερωθεί για την εκστρατεία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Στόχος της εκστρατείας, αλλά και των γυναικών του Συλλόγου -γυναίκες που και οι ίδιες έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού- είναι ένας. Καμία άλλη γυναίκα να μη βιώσει την ίδια εμπειρία, αλλά και καμία γυναίκα που τη βιώνει να μη νιώθει μόνη, να ΖΕΙ και να ζει με ποιότητα.

Το Sail For Pink, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ενημερώθηκε και έλαβε μέρος στις δράσεις.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, όπως ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα αποκάλυψε την περιπέτεια του με τον καρκίνο του μαστού.

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δικό της κίνητρο-κάλεσμα η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακούλα Δερεκενάρη «Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος λέγαμε θα νοσήσει 1 στις 20 γυναίκες, τώρα έχει γίνει 1 στις 8 και τείνει να γίνει 1 στις 6. Πρέπει να δώσουμε τεράστια σημασία και να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωσθεί έγκαιρα. Τολμήσαμε να διοργανώσουμε το Sail for Pink, μία εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού με στόχο να περάσουμε το μήνυμα της μεγάλης αξίας της πρόληψης. Για δέκατη χρονιά θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα!»

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

10ο Sail For Pink Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης