Θεσσαλονίκη: Στο “σκαμνί” 18 άτομα για τον θάνατο 21χρονου ΑμΕΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλα 18 άτομα παραπέμπονται σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα για κακοποιητικές συμπεριφορές στο κέντρο αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος» στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, μια εκ των οποίων οδήγησε στο θάνατό ενός 21χρονου ΑμΕΑ τον Νοέμβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 42χρονος “φαρσέρ” που απειλούσε να ανατινάξει το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Οι συνθήκες διαβίωσης αναπήρων παιδιών αποκαλύφτηκαν μετά τον θάνατο του 21χρονου Πάρη, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 56χρονο φροντιστή του κέντρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 21χρονου σήμερα παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για δέκα περιστατικά τραυματισμού του παιδιού 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρόεδροι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή ο 41χρονος που παρέσυρε την εν διαστάσει σύζυγό του με αυτοκίνητο

«Δεν μερίμνησαν για τη συνεχή εποπτεία των νοσηλευομένων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την υγιή και ασφαλή διαβίωσή τους, τη λήψη μέτρων ώστε να αποφεύγονται οι αυτοτραυματισμοί ή ετεροτραυμαστισμοί μεταξύ τους».

Την ίδια στιγμή, αναφέρεται πως ο 21χρονος επί τρεις ημέρες δεχόταν δαγκώματα από άλλο τρόφιμο και νοσηλευόταν διαδοχικά με τραύματα στο αυτί.