Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο 15χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα του – «Φοβήθηκα για τη ζωή της μητέρας μου»

Θεσσαλονίκη 15χρονος

Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος άνδρας

Εναν χρόνιο εφιάλτη ζούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι ένας 15χρονος και η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε τον ανήλικο να καταγγείλει τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 50χρονος, που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος με όρους αφέθηκε σήμερα, Παρασκευή, μετά από την καταγγελία του 15χρονου γιου του για ενδοοικογενειακή βία.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μετά την καταγγελία του 15χρονου για ενδοοικογενειακή βία από τον πατέρα του στη μητέρα του, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί ο θεσμός της ποινικής διαμεσολάβησης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία του γιου του

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 50χρονος υπό τον όρο να μην προσεγγίζει και να μην επικοινωνεί με τη σύζυγο και το παιδί του, ενώ υποχρεούται να αλλάξει στέγη, όμως παραμένει υπό κράτηση αφού διαπιστώθηκε ότι ζει παράνομα στη χώρα και αναμένεται να ξεκινήσει η διοικητική διαδικασία για την απέλαση του.
«Με είχε χτυπήσει και εμένα πολλές φορές – Εχω κάνει ράμματα»

Ο 15χρονος μιλάει στο newsit.gr:

«Κατά βάθος τον αγαπάω τον πατέρα μου αλλά όταν πίνει κάνει άσχημα πράγματα κυρίως στη μητέρα μου. Από τότε που ήμουν 6 χρονών τα ζώ αυτά. Με έχει χτυπήσει και εμένα πολλές φορές. Εξαιτίας του έχω κάνει και ράμματα στο γόνατο. Ήμουν 6 χρονών και έτρεχα να ξεφύγω και έπεσα. Με έχει χτυπήσει πολλές φορές με τα χέρια και με κλωτσιές. Όπως και τη μητέρα μου το ίδιο. Θέλω να τον βοηθήσουμε» λέει ο 15χρονος.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 39χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονο σε δημόσιες τουαλέτες

Και συνεχίζει: «Δεν είναι κακός άνθρωπος απλά όταν μεθάει δεν ξέρει τι κάνει. Την περασμένη Κυριακή είδα τη μητέρα μου να κλαίει και να έχει μαυρισμένο μάτι και έδειχνε να πονάει. Μου είπαν ότι δεν έγινε τίποτα. Πήγε να φύγει ο πατέρας μου και τον έπιασα από το λαιμό γιατί νευρίασα. Μετά ηρεμήσαμε».

«Την επόμενη μέρα τη Δευτέρα η μητέρα μου πήρε με κλάματα σε μια φίλη της και είπε ότι ανέβηκε η πίεση της. Μου το είπε και πίστεψα ότι πάλι την χτύπησε ο πατέρας μου. Πήρα και ενημέρωσα την αστυνομία. Ξεκίνησα να πάω στο σπίτι αλλά ήμουν μακριά», εξομολογείται.

«Τελικά πήγα στην αστυνομία και είπα την αλήθεια ότι φοβήθηκα για τη μητέρα μου. Τώρα θέλω να γίνει καλά ο πατέρας μου και να συνεχίσει ελεύθερα τη ζωή του. Και να ηρεμήσει η μητέρα μου. Εγώ δίπλα του όμως δεν θα είμαι», καταλήγει ο 15χρονος.

Πηγή: newsit.gr