Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η διπλή επέτειος της Απελευθέρωσης του Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Λαγκαδάς Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Το παρών έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα στην πόλη του Λαγκαδά η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της περιοχής, από τον οθωμανικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου του 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου του 1944.

Το πρωί, στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα και παρουσία των Μητροπολιτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου.

Λαγκαδάς Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, μέλη της Διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών από σχολεία του Λαγκαδά.

Διαβάστε επίσης  Νέος συναγερμός για φωτιά στον Λαγκαδά - Στη μάχη και 5 αεροσκάφη (BINTEO)

Λαγκαδάς Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

 

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά, κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Λαγκαδάς Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο εντός του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου και την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά και των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.