Θεσσαλονίκη: “Τον Νοέμβριο του 2024 θα κοπεί το πρώτο εισιτήριο στο μετρό”, λέει ο Αντιπρόεδρος της Intrakat

μετρό Θεσσαλονίκης Υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών

Τι αποκάλυψε ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat σε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου μίλησε για το Μετρό στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Εξάρχου έκανε τη διαβεβαίωση ότι το Νοέμβριο του 2024 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους σήμερα (5/12) δικηγόροι, έμποροι, βιοτέχνες και οδηγοί ταξί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η αποπεράτωση του Μετρό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευαστική εταιρεία, 18 σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή του έργου, τον Ιούνιο του 2006.

Όπως ανέφερε, ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει πληρωθεί και σταδιακά ξεκίνησε να έρχεται, ώστε να συναρμολογηθούν και να ξεκινήσουν τα τεστ για τους συρμούς, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα έχουν μηχανοδηγούς.

Ποια είναι η σχέση με Άκτωρ

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία μελετά την επόμενη κίνηση μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ. Στην παρούσα φάση, η Intrakat έχει καταβάλει δεδουλευμένα και λοιπές υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορίες κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ρουμανία, όπου αναπτύσσει δραστηριότητα. Όλες οι παραπάνω πληρωμές γίνονται μέσω χρηματοδότησης «γέφυρας» από την Intrakat, ύψους έως 85 εκατ. ευρώ.

Θα εστιάσει στα έργα του χαρτοφυλακίου της Άκτωρ

Από πλευράς έργων, η Intrakat, θα εστιάσει στα έργα του χαρτοφυλακίου της Άκτωρ, καθώς μετά την εξαγορά της ο όμιλος αποκτά μια τεράστια δυναμική για την εκτέλεσή τους. Στην παρούσα φάση προτεραιότητα δίνει στην ανέγερση ξενοδοχείων για τρίτους, καθώς και στη διαχείριση ξενοδοχείων που κατασκευάζει η ίδια, αλλά και σε κατασκευαστικά έργα στη Ρουμανία. Έτσι, πέρα από το υψηλό ανεκτέλεστο στην Ελλάδα, στόχος του ομίλου είναι να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο και στη Ρουμανία στα επίπεδα των 2,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο εξακολουθεί να αποτελεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Για τον κ. Εξάρχου, η λύση με τις διακρατικές δεν φαντάζει ιδανική και ο ίδιος προτιμά την αξιοποίηση προσωπικού που ήδη υπάρχει στη χώρα μας με οικονομικές σχέσεις που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές και με τη δέσμευση για έγκαιρες πληρωμές. Απαραίτητη ακόμα προϋπόθεση για τους εργαζόμενους αποτελεί ο ορίζοντας του ανεκτέλεστου, το οποίο όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο πολύ πείθει τους εργαζομένους να στηρίξουν μια εταιρεία.

Σημαντικές ανακοινώσεις, «δύο μεγάλες εκπλήξεις», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, που δεν αφορούν ούτε εξαγορά, ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα γίνουν στις 19 του τρέχοντος μηνός.

Πηγή: newsit.gr