Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο με απατεώνες να εισβάλουν σε σπίτι ηλικιωμένων ως εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Το έργο του διέκοψε ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού

Δεν έχει όρια το θράσος που έχουν οι απατεώνες οι οποίοι εισβάλουν στα σπίτια ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, παριστάνοντας τους εργαζομένους της ΔΕΗ, προκειμένου να τους κλέβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 27 μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Όλοι τους είναι τσιγγάνοι. Διαμένουν στα Άνω Λιόσια Αττικής, στον Βόλο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από τη δράση τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 180.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 660.000 ευρώ. Η εξάρθρωση της σπείρας από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως αποτελεί τεράστια επιτυχία δεδομένου ότι οι “μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν μετατραπεί σε “πονοκέφαλο” για το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο βίντεο φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν οι απατεώνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο των κακοποιών διακόπτεται από την παρουσία του γιου του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Πως έδρασαν οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ

Ο ένας από τους τρεις δράστες χτυπάει το κουδούνι και εισέρχεται στο διαμέρισμα δηλώνοντας ότι είναι από τη ΔΕΗ και έχει συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της πολυκατοικίας. Απασχολεί το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην κουζίνα για να εισβάλουν στον χώρο οι συνεργοί του. Όσο αυτός κρατάει το ζευγάρι στην κουζίνα οι άλλοι δύο δράστες ψάχνουν για χρυσαφικά στο υπνοδωμάτιο. Για κακή τους τύχη φτάνει στο διαμέρισμα ο γιος του ζευγαριού. Μέσα σε δευτερόλεπτα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Οι δράστες μάταια προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο σπίτι των γονιών του. Τους ζητά να αφήσουν ότι έχουν πάρει όμως εκείνοι το βάζουν στα πόδια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος "ξάφρισαν" εξοπλισμό για κλιματιστικά αξίας 35000 ευρώ

Πηγή: thestival.gr